Η Σούπερ Λίγκα καλεί την ΕΠΟ να αποφασίσει για άνοδο και υποβιβασμό

Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2013 15:07
UPD:15:12
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΦΩΤΗΣ Γ. ΠΛΕΓΑΣ

Ο πρόεδρος της Super League, Γιάννης Μώραλης

A- A A+

Το ζήτημα του αριθμού των ομάδων που θα υποβιβαστούν φέτος από τη Σούπερ Λίγκα και αντίστοιχα εκείνων που θα προαχθούν στην ανώτατη επαγγελματική κατηγορία είναι θέμα της ΕΠΟ, η οποία και οφείλει να αποφασίσει όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Γιάννης Μώραλης.

«Θα πρέπει η ΕΠΟ να πάρει μία απόφαση. Δεν με νοιάζει ποια θα είναι η απόφαση. Μας νοιάζει να ληφθεί μία απόφαση, όμως, για να μην προσθέτουμε και άλλα στοιχεία σε όσους μιλούν για αναξιοπιστία. Και οι δύο λίγκες επιμένουμε ότι η ΕΠΟ πρέπει να πάρει την απόφαση. Η ζημιά που υπάρχει στο ποδόσφαιρο είναι μεγαλύτερη από το να ληφθεί μία απόφαση», δήλωσε ο κ. Μώραλης στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ».

«Οι δύο προκηρύξεις είναι νόμιμες και θεμιτές. Είναι το θέμα το πώς βλέπουν το ποδόσφαιρο οι δύο λίγκες στη δύσκολη οικονομική περίοδο που βρίσκεται η χώρα. Θέλω να πιστεύω ότι και οι δύο λίγκες δεν θα προσφύγουμε, όποια κι αν είναι η απόφαση. Με απειλές και ύβρεις δεν λύνονται τα προβλήματα. Πρέπει να παρθεί μια απόφαση, να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας που την έχουμε χάσει. Έχουμε φτάσει στην 13η αγωνιστική, δεν υπάρχει άλλο περιθώριο», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας ρωτήθηκε επίσης για την προσφυγή των ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ κατά της διοργανώτριας στα πολιτικά δικαστήρια, με αφορμή την απόφαση για την τιμωρία ομάδων όταν στελέχη τους προβαίνουν σε δυσφημιστικά και απαξιωτικά σχόλια για το ποδόσφαιρο και τους θεσμούς του.

«Ζούμε σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα και η πλειοψηφία υπερισχύει. Λύσεις υπάρχουν για όλα. Δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Το αδιέξοδο θα είναι να υπάρχουν 9-9 ψήφοι. Και την Παρασκευή θα βγούμε από το αδιέξοδο. Ο κανονισμός είναι ρητός. Αν δεν τον εφαρμόσουμε, θα μας εγκαλέσετε ότι δεν τον εφαρμόζουμε. Αδιέξοδα δεν υπάρχουν. Θα βρούμε λύσεις», απάντησε.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις