Ευ. Τσακαλώτος: Συστηματική διαστρέβλωση των τοποθετήσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2013 14:54
UPD:15:04
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Για συστηματική διαστρέβλωση των τοποθετήσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δεν μπορεί να οφείλεται «μόνο σε έλλειψη κατανόησης των επιχειρημάτων μας» έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σε δήλωσή του σχετικά με διαστρέβλωση της ομιλίας του για τον Προϋπολογισμό (αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που τον παρουσιάζουν να υποστηρίζει τον υπουργό Οικονομικών όσον αφορά σε τοποθέτησή του ότι δεν υπάρχει υπερφορολόγηση), ο κ. Τσακαλώτος διευκρίνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η εκτεταμένη φοροδιαφυγή και η επί σειρά ετών νόμιμη φοροαπαλλαγή αποτελούν διαχρονικά προβλήματα που οι συνεχείς «μεταρρρυθμίσεις» δεν μπορούν ή δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο, τα φορολογικά βάρη συνεχίζουν να πέφτουν δυσανάλογα στους ώμους των «συνήθων υπόπτων», που είναι τα χαμηλά και μεσαία στρώματα, διαιωνίζοντας με αυτόν τον τρόπο την κοινωνική αδικία, πρόσθεσε.

«Πίσω από τη στατιστική των μέσων όρων του κ. Στουρνάρα υπάρχει ο μέσος πολίτης που πλέον αδυνατεί να τα βγάλει πέρα, και λόγω της φορολογικής πολιτικής, αλλά και λόγω της συνολικής οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση» κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Προϋπολογισμός του 2014 εισήχθη χθες προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, με ονομαστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή