Μπάιντεν: Χρειάζονται σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας

Και εγκώμια για τον κινέζο πρόεδρο Σι
Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2013 13:12
UPD:13:35
REUTERS/POOL

Ο αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν επισκέπτεται το προξενείο των ΗΠΑ στο Πεκίνο. Η επίσκεψη του κ. Μπάιντεν στην Κίνα λαμβάνει χώρα σε μία στιγμή κατά την οποία η απόφαση του Πεκίνου να ανακηρύξει νέα ζώνη αναγνώρισης και αεράμυνας πάνω από τη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας το έχει φέρει σε σύγκρουση με τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.

A- A A+

Οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας πρέπει να οικοδομηθούν πάνω στην αμοιβαία εμπιστοσύνη, τόνισε την Τετάρτη στον κινέζο πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ ο αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, σε συνάντηση τους στο Πεκίνο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

EURONEWSGREEK

Ο κ. Μπάιντεν, μιλώντας στο Μέγαρο του Λαού, χαρακτήρισε τον κ. Σι «ελικρινή και ευθύ άνθρωπο», σημειώνοντας ότι η ειλικρίνεια και η ευθύτητα αποτελούν εχέγγυα εμπιστοσύνης, η οποία είναι η βάση για πραγματικές αλλαγές.

EURONEWSGREEK

Η επίσκεψη του κ. Μπάιντεν λαμβάνει χώρα σε μία στιγμή κατά την οποία η απόφαση του Πεκίνου να ανακηρύξει νέα ζώνη αναγνώρισης και αεράμυνας πάνω από τη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας το έχει φέρει σε σύγκρουση με τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.

Το θέμα κυριάρχησε στην επίσκεψη του κ. Μπάιντεν στο Τόκιο την Τρίτη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή