Τσουχτερό κρύο στη βόρεια Ελλάδα

Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2013 07:13
UPD:10:32
Eurokinissi/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
A- A A+

Αρνητικές θερμοκρασίες καταγράφονται σε πολλές περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Στην Καστοριά, ο υδράργυρος το πρωί υποχώρησε στους -3 βαθμούς Κελσίου.

Τσουχτερό κρύο έχει και στη Θεσσαλονίκη όπου νωρίς το θερμόμετρο έδειξε -1 βαθμό Κελσίου στην περιοχή του αερολιμένα «Μακεδονία».

Υπό το μηδέν θερμοκρασίες καταγράφηκαν, επίσης, σε Σέρρες (-3), Καβάλα (-3) και Βέροια (-1).

Στους -4 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην πόλη της Φλώρινας, ενώ αλυσίδες απαιτούνται στον επαρχιακό δρόμο Φλώρινας- Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου.

«Βουτιά» στους -7 βαθμούς Κελσίου έκανε το θερμόμετρο στο Νευροκόπι, ενώ παγωνιά επικρατεί και στη Θράκη (Αλεξανδρούπολη, 1 βαθμός).

Λόγω του παγετού, αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται για τους οδηγούς που κινούνται στις επαρχιακές οδούς Καστοριάς- Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) και Καστοριάς- Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), όπως και στους επαρχιακούς δρόμους που οδηγούν από τα Γρεβενά προς το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας, τη Σαμαρίνα και το Περιβόλι.

Εξάλλου, σύμφωνα με πρωινή ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στους επαρχιακούς δρόμους που συνδέουν την Άρνισσα με το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας (Καϊμακτσαλάν) και τον παραδοσιακό οικισμό Άγιο Αθανάσιο, όπως και στον επαρχιακό δρόμο Βέροιας-Σελίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή