«Δεν τίθεται θέμα Σπ. Σπηλιωτόπουλου»

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2004 16:56
A- A A+

«Δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα για τον υπουργό Αμυνας Σπ. Σπηλιωτόπουλο και έχει εκδοθεί ανακοίνωση απ' το υπουργείο για το δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο, τον Ιούλιο 2004, «με υπογραφές των κ.κ.Σπηλιωτόπουλου και Ζορμπά εγκρίθηκε σύμβαση για αντισταθμιστικά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR, πανομοιότυπη με αυτή που είχε υπογράψει το ΠΑΣΟΚ το ΄99 και παρά ταύτα η κυβέρνηση προχώρησε στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής». Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, που διευκρίνισε πως «δεν πρόκειται περί προσυμφώνου, αλλά περί ενός φύλλου ενημερώσεως και εισηγήσεως. Τα φύλλα αυτά υπογράφονται από όλους τους παραλήπτες και αποτελούν εσωτερικό ενημερωτικό σημείωμα, όπου καταγράφονται οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για να γίνει μια σύμβαση. Οι προϋποθέσεις για τα αντισταθμιστικά φερειπείν προβλέπουν την παροχή τραπεζικής εγγύησης. Αυτό δεν έγινε και η σύμβαση ουδέποτε υπεγράφη. Αρα δεν πρόκειται ούτε για προσύμφωνο, ούτε για σύμβαση».

Απαντώντας σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις περί των λόγων που δεν υπεβλήθησαν τα επίμαχα έγγραφα στη Βουλή, ο κ. Αντώναρος παρέπεμψε στην Εξεταστική Επιτροπή, που «λειτουργεί αυτόνομα».

Σε ό,τι αφορά τη διαρροή του εν λόγω εγγράφου, ο κ. Αντώναρος υπενθύμισε ότι κατά την κρίση των αρμοδίων «διατάσσεται ΕΔΕ», ενώ σε ερώτηση περί της Εξεταστικής υπογράμμισε ότι «δεν αλλάζει η στάση της κυβέρνησης». Τέλος, ο κ. Αντώναρος διέψευσε ότι «έχει υποβάλει την παραίτησή του ο κ. Ζορμπάς (ΓΓ ΥΕΘΑ)».

Το υπουργείο Αμυνας σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι το δημοσίευμα των «Νέων»δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/11/23/982285.htm .

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε την παραίτηση του Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου, ενώ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή, κατήγγειλαν τον υπουργό Αμυνας ότι έχει παραπλανήσει τη Βουλή και τον πρωθυπουργό. Τόνιζαν μάλιστα ότι δεν υπάρχει καμία βάση να συνεχίζεται το «κακοστημένο παιχνίδι» με τις εξοπλιστικές προμήθειες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή