ΕΝΠΕ: Να δοθούν στις Περιφέρειες τα περιφερειακά προγράμματα περιβάλλοντος

Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2013 16:22
UPD:16:32
Eurokinissi

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός

A- A A+

Να δοθούν στις Περιφέρειες τα περιφερειακά προγράμματα του περιβάλλοντος και όχι να σχεδιάζονται και να υλοποιούνται ερήμην τους, ζήτησαν ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) και περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Σγουρός, και άλλοι περιφερειάρχες σε συνάντηση που είχαν με την ηγεσία του υπουργείου ΠΕΚΑ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απαιτούν τη συνεργασία των Περιφερειών με το υπουργείο, κυρίως ενόψει της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 καθώς και της προώθησης του περιφερειακού χωροταξικού σχεδιασμού.

Οι δύο πλευρές χαρακτήρισαν τη μέχρι τώρα συνεργασία τους άριστη και  δεσμεύτηκαν ότι από κοινού θα συνεργαστούν στο ίδιο πνεύμα ώστε να υπάρχουν αποτελέσματα σε μια σειρά προβλημάτων.

Ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γ. Μανιάτης, ο αναπληρωτής υπουργός,  Στ. Καλαφάτης και ο υφυπουργός Ασ. Παπαγεωργίου παρουσίασαν τις προτεραιότητες και τους άξονες της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε. και τους στρατηγικούς στόχους σε θέματα περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής.

Επιπλέον ανέλυσαν τις πολιτικές που έχουν τεθεί από πλευράς του υπουργείου ζητώντας τη συνδρομή των Περιφερειών ώστε από τη συνεργασία να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα σε σημαντικά έργα περιβάλλοντος και ανάπτυξης, όπως οι υδρογονάνθρακες, οι αγωγοί φυσικού αερίου, τα απορρίμματα, η προστασία της βιοποικιλότητας, ο χωροταξικός σχεδιασμός κ.α. 

Από πλευράς του, ο κ. Μανιάτης δεσμεύτηκε για τη δίκαιη κατανομή των πόρων την επόμενη προγραμματική περίοδο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή