Η Βουλή τίμησε τους έλληνες παραολυμπιονίκες

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2004 12:33
A- A A+

Τους έλληνες παραολυμπιονίκες τίμησε, σήμερα, η Βουλή των Ελλήνων, παρουσία του Πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών. Στους έλληνες παραολυμπιονίκες απενεμήθη το μετάλλιο του Κοινοβουλίου στο οποίο απεικονίζεται ο θεός Αγώνας.

«Αφιερώνουμε τη σημερινή συνεδρίαση της Εθνικής Αντιπροσωπείας στις αθλήτριες και τους αθλητές μας που τίμησαν την Ελλάδα, κατακτώντας σπουδαίας σημασίας μετάλλια και διακρίσεις στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Τιμούμε όλες τις αθλήτριες και όλους τους αθλητές με αναπηρία, που συμμετείχαν στους Αγώνες και έγιναν πρότυπα έμπνευσης για εκατομμύρια ανθρώπους σ’ ολόκληρο τον Πλανήτη», τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

«Συγχαίρουμε τον καθένα σας χωριστά για την επιτυχία, αλλά και τη δύναμη της θέλησης που κρύβει μέσα του», είπε ο Πρωθυπουργός και ευχαρίστησε τους παραολυμπιονίκες «για την ακατάβλητη προσπάθεια που έβαλε στις καρδιές όλων των Ελλήνων, και κυρίως των νέων ανθρώπων τον παραολυμπιακό αθλητισμό».

«Δεν κερδίσατε απλά και μόνο μετάλλια και διακρίσεις για αθλητικές επιδόσεις, που εξέπληξαν και προκάλεσαν θαυμασμό. Εκπροσωπήσατε και εκπροσωπείτε το πνεύμα που γίνεται οδηγός επιτυχίας. Εκπροσωπήσατε και εκπροσωπείτε, με τρόπο συγκινητικό, το πνεύμα που διδάσκει ότι μπορούμε να κάνουμε πραγματικότητα εκείνα που πολλοί άλλοι μπορεί να νομίζουν ανέφικτα, απραγματοποίητα, ακατόρθωτα», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Δείξατε με τη δική σας προσπάθεια το δρόμο που οφείλουμε να επιλέγουμε σε κάθε περίπτωση, κι ακόμη πιο πολύ στα δύσκολα. Ξεπερνώντας τους εαυτούς σας, μας βοηθήσατε να ενισχύσουμε, ακόμη πιο πολύ, την πεποίθησή μας ότι, με συστηματική προσπάθεια, αυτοπεποίθηση και επιμονή, μπορούμε να πετυχαίνουμε περισσότερα. Αναδείξατε ταυτόχρονα υποχρεώσεις της Πολιτείας, της Πολιτικής, της Κοινωνίας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή