«Κάλυψη» σε Αθήνα 9,84 και TV 100 από Γ. Καμίνη και Γ. Μπουτάρη

Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2013 19:00
UPD:19:05
Shutterstock

«Κάλυψη» στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» και τη δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης, TV 100, παρείχαν οι δήμαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης, Γ. Καμίνης και Γ. Μπουτάρης (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

«Κάλυψη» στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» και τη δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης, TV 100, παρείχαν οι δήμαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης, Γ. Καμίνης και Γ. Μπουτάρης.

«Ο "Αθήνα 9,84" δεν είναι μια κλασική δημοτική επιχείρηση και επίσης δεν παρουσιάζει ζημιές», δήλωσε ο κ. Καμίνης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τις εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκη, στον ρ/σ Βήμα FM, ότι οι δημοτικές επιχειρήσεις που παρουσιάζουν ζημιές για τρεις συνεχείς χρήσεις πρέπει να κλείνουν.

Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, η σχετική πρόβλεψη υπάρχει πράγματι στο νόμο, αλλά το θέμα χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.

Από πλευράς του, ο Γ. Μπουτάρης χαρακτήρισε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου απαράδεκτη οποιαδήποτε σκέψη για κλείσιμο της TV 100. Παράλληλα, πρότεινε να εκδοθεί ψήφισμα για τη στήριξη της Δημοτικής Επιχείρησης Θεάματος Επικοινωνίας(ΔΕΠΘΕ), στο οποίο να αναγράφεται, όπως είπε ότι, η ΔΕΠΘΕ δεν είναι προβληματική επιχείρηση, καλύπτει μια μεγάλη ανάγκη ενημέρωσης για τους δήμους της πόλης και της ευρύτερης περιοχής και είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας ενημέρωσης.

Ο δήμαρχος προανήγγειλε ακόμα και δικαστική οδό για το θέμα και σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι απαράδεκτο, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό».

Σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη δεν υπάρχει δημοσιονομικό όφελος από το κλείσιμο της ΔΕΠΘΕ. «Όταν αναλάβαμε το 2010, το κόστος ήταν 8,5 εκατ. ευρώ. Σήμερα είναι 3,5. Η ΤV 100 έχει σταματήσει να είναι το λιβανιστήρι του δημάρχου όπως ήταν δυστυχώς πριν. Εγώ είχα προτείνει, να γίνει διαδημοτική, το οποίο είχα προτείνει και στον Μόσιαλο, δέχτηκε αλλά άλλαξε η κυβέρνηση. Θα κινηθούμε με όλα τα μέσα για να την προστατέψουμε. Βρισκόμαστε ήδη σε συνεννόηση με τον Δήμο της Αθήνας, ενώ θα το φέρουμε το θέμα και στη ΚΕΔΕ» υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή