Π. Σκουρλέτης: Αν ο Πρωθυπουργός ήθελε, θα είχε ξεκαθαρίσει το θέμα των πλειστηριασμών

Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2013 16:12
UPD:16:14
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖ

«Να έλεγε ευθέως στην τρόικα ότι αυτό δεν το συζητάμε», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, προσθέτοντας ότι ο Πρωθυπουργός το αφήνει και διαπραγματεύεται τους όρους άρσης των πλειστηριασμών.

A- A A+

Αν ο κ. Σαμαράς ήθελε, θα είχε ξεκαθαρίσει το θέμα των πλειστηριασμών, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, στον Real FM, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό ότι έχει την αποκλειστική ευθύνη για το «παιχνίδι» με τις αγωνίες πολλών πολιτών.

«Να έλεγε ευθέως στην τρόικα ότι αυτό δεν το συζητάμε», είπε, προσθέτοντας ότι ο Πρωθυπουργός το αφήνει και διαπραγματεύεται τους όρους άρσης των πλειστηριασμών.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την κυβέρνηση όμηρο μιας στρατηγικής που ισοδυναμούσε με όρκους πίστης και υποταγής απέναντι στην πολιτική που την «εξέθεσε τόσο στα μάτια των δανειστών, αλλά και κυρίως απέναντι στην ελληνική κοινωνία».

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, η κυβέρνηση είναι με την πλάτη στον τοίχο και για αυτό προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις ότι κάτι υπερασπίζεται.

Ερωτηθείς για το αν «βλέπει» εκλογές, εκτίμησε ότι δεν είναι επιλογή ούτε του κ. Σαμαρά ούτε του Ευάγγελου Βενιζέλου να πάνε σε εκλογές, επειδή γνωρίζουν ότι αυτό θα ήταν κάτι ολέθριο για τα κόμματά τους. «Θεωρώ ότι και οι ίδιοι πλέον στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους γνωρίζουν ότι αν πάμε για εκλογές θα χάσουν και θα χάσουν με διαφορά» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι το ενδεχόμενο να μην αντέξει η κυβέρνηση είναι πάνω στο τραπέζι.

Αναφερόμενος σε προηγούμενη δήλωσή του ότι οι πόρτες του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοικτές σε όσους συμφωνούν με τις προτάσεις του και είναι φερέγγυοι απέναντι στον λαό, είπε ότι δεν πρόκειται για πρόσκληση σε αποστασία, καθώς αυτό παραπέμπει σε συναλλαγές, χρηματισμούς και συνεννοήσεις κάτω από το τραπέζι.

«Αν αυτή η κυβέρνηση πέσει, επειδή κάποιοι βουλευτές, όπως οι ίδιοι λένε στα ΜΜΕ, δεν μπορούν να βλέπουν τους συμπολίτες τους να υποφέρουν δεξιά και αριστερά, θα είναι ακριβώς μια κίνηση η οποία θα επιβληθεί κάτω από την πίεση της κοινής γνώμης» τόνισε, προσθέτοντας ότι είναι ο κόσμος με τη στάση του που λειτουργεί καταλυτικά και θα ωθήσει τους συγκεκριμένους βουλευτές να μην ψηφίσουν  «εγκληματικούς» νόμους.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, τα κριτήρια με βάση τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαμορφώσει τη νέα κοινοβουλευτική ομάδα του, «τη νέα κυβέρνηση», θα είναι από τα πρόσωπα που θα έχουν το στοιχείο της αξιοπιστίας και της ειλικρίνειας απέναντι στον ελληνικό λαό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή