Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για τα ΤΟR

Διευκρινίσεις από το ΥΕΘΑ
Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2004 16:55
UPD:21:50
A- A A+

Την παραίτηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου, ζητεί το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα αντισταθμιστικά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR-M1 http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/11/24/982662.htm , για ασύστολα ψεύδη κάνει λόγο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/11/24/982666.htm , ενώ ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα Σπηλιωτόπουλου.

Εν τω μεταξύ, παραιτήθηκε ο διευθυντής Ενημέρωσης του ΥΕΘΑ http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/11/24/982668.htm . O προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μελετά τα δημοσιεύματα των «Νέων» σχετικά με το θέμα.

Τέλος, επί του θέματος της συμβάσεως των TOR-M1, από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας διευκρινίζονται τα παρακάτω:

- «Κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων προκειμένου η κατ' αρχήν εγκριθείσα 4η Τροποποίηση της Συμβάσεως να υπογραφεί και να υπέχει θέση συμβάσεως ζητήθηκε από την αντισυμβαλλόμενη εταιρεία η παροχή κρατικής εγγυήσεως (υπογραφή άλλης διακρατικής συμβάσεως και όχι η αποδοχή ως εγγυήσεως απλής επιστολής αξιωματούχου της κυβερνήσεως της αντισυμβαλλομένης εταιρείας, όπως είχε αποδεχθεί προηγουμένως το ΠΑΣΟΚ).

Η αντισυμβαλλόμενη εταιρεία αρνήθηκε και ως εκ τούτου η επιτροπή η οποία είχε συσταθεί προκειμένου να διαπραγματευθεί ζήτησε την παροχή τραπεζικής εγγυητικής επιστολής.

- Η ανακοίνωση του ΥΕΘΑ της 21ης Ιουλίου 2004 αναφέρεται σε συμφωνία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, το αντικείμενο της οποίας έπρεπε να αποτελέσει αντικείμενο νομίμου συμβάσεως μεταξύ του ΥΕΘΑ και της ρωσικής εταιρείας. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε καταλήξει σε σύμβαση. Αυτό δεν σημαίνει ότι έπαυσε να ισχύει η συμφωνία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων.

- Ουδεμία «εναρμόνιση» με το εισαγγελικό πόρισμα υπήρξε, δεδομένου ότι η όλη διαπραγμάτευση έλαβε χώρα πολύ πριν την αποστολή του εισαγγελικού εγγράφου προς την Βουλή».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή