Ο Γιουστσένκο καλεί τους Ουκρανούς σε γενική απεργία

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2004 21:28
UPD:21:32
A- A A+

Η σημερινή ανακήρυξη της νίκης στις προεδρικές εκλογές του Βίκτορ Γιανουκόβιτς http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/11/24/982728.htm θέτει τη χώρα στα πρόθυρα μιας εμφύλιας σύγκρουσης, τόνισε ο φιλοδυτικός υποψήφιος της αντιπολίτευσης για την προεδρία Βίκτορ Γιουστσένκο στους περισσότερους από 100.000 διαδηλωτές στο Κίεβο.

Σημείωσε επίσης ότι δεν αναγνωρίζει την εκλογική νίκη του Γιανουκόβιτς, ανακοίνωσε τη σύσταση μιας επιτροπής εθνικής σωτηρίας, και κάλεσε το λαό σε γενική απεργία, και να μπλοκάρει τα αεροδρόμια, τις σιδηροδρομικές γραμμές και τους δρόμους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αποδέχονται το επίσημο αποτέλεσμα των ουκρανικών προεδρικών εκλογών, εκτιμούν όμως ότι ο χρόνος εξεύρεσης μίας λύσης στο πρόβλημα δεν έχει παρέλθει, δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ. «Ζητούμε επανεξέταση της εκλογικής διαδικασίας και της καταμέτρησης των ψήφων. Αν δεν ενεργήσει γρήγορα και με υπεύθυνο τρόπο η κυβέρνηση της Ουκρανίας, αυτό θα έχει επίπτωση στις διμερείς μας σχέσεις, και στην ένταξή της στο ευρωατλαντικό σύστημα», πρόσθεσε.

Ο Γιανουκόβιτς δήλωσε απόψε στην κρατική τηλεόραση ότι είναι έτοιμος να αρχίσει αύριο Πέμπτη διαπραγματεύσεις με την αντιπολίτευση με στόχο την εθνική συμφιλίωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή