Στο Κίεβο ο πρώην πρόεδρος της Πολωνίας, Λεχ Βαλέσα

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2004 13:08
A- A A+

Στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβεο, έφθασε ο πρώην πρόεδρος της Πολωνίας και ιστορικός ηγέτης, του Συνδικάτου Αλληλεγγύη, Λεχ Βαλέσα, για συνομιλίες σχετικά με την ουκρανική κρίση, με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Βίκτορ Γιούστσενσκο, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του τελευταίου.

Στη Βαρσοβία, οι Πολωνοί βουλευτές, ζήτησαν από την κυβέρνηση του Μάρεκ Μπέλκα, να πραγματοποιήσει «διπλωματική επίθεση» στην Ουκρανία και υιοθέτησαν δια βοής, κείμενο απόφασης, που απευθύνεται προς τις αρχές της Ουκρανίας, ζητώντας τους να σεβασθούν τις δημοκρατικές αρχές.

«Καλούμε τον πρωθυπουργό Μάρεκ Μπέλκα και τον υπουργό Εξωτερικών, Βλοντζιμιέρτς Τσιμότσεβιτς, σε μία πραγματική διπλωματική επίθεση. Η Ουκρανία υπολογίζει στους φίλους της. Το μεγάλο διακύβευμα για την πολωνική διπλωματία, είναι να επιταχύνει και να αποσαφηνίσει τη θέση της Ε.Ε. (για την κατάσταση στην Ουκρανία).

Πρέπει να πείσουμε (την ΕΕ) ότι δεν μπορούμε να θυσιάσουμε την Ουκρανία στον βωμό των σχέσεων με τη Ρωσία», δήλωσε ο Πολωνός βουλευτής της αριστεράς, Μάρεκ Μπορόφσκι, παρουσιάζοντας στο κοινοβούλιο το κείμενο της απόφασης.

Στο κείμενο-έκκληση προς τις ουκρανικές αρχές, οι βουλευτές της Πολωνίας καταγγέλλουν «τις παρατυπίες και τη νοθεία» κατά τις προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία και εκφράζουν την ελπίδα ότι «τα αποτελέσματα των εκλογών θα αντανακλούν τη βούληση του ουκρανικού λαού».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή