Υπέρ της υποψηφιότητας της Αλβανίας για ένταξη στην Ε.Ε. ο Στεφάν Φουλέ

Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013 20:56
UPD:21:04
REUTERS/FRANCOIS LENOIR

Ο Σ. Φούλε (φωτογραφία αρχείου) αναφέρει ότι, η Αλβανία έχει πετύχει τα κριτήρια της που είχαν τεθεί για το 2012, απαραίτητα για την απόκτηση του καθεστώτος της υποψήφιας για ένταξη χώρας.

A- A A+

Αίτημα να μπει η Αλβανία σε καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη στην Ε.Ε. χώρας, κατέθεσε με πολυσέλιδη επιστολή του προς το Συμβούλιο των Υπουργών ο Επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση Στέφαν Φούλε.

Στο κείμενο αυτό, το οποίο διαθέτει και δημοσιεύει το τηλεοπτικό κανάλι Top Channel, ο Επίτροπος κάνει μια λεπτομερή αναφορά στις εξελίξεις που συνδέονται με τις ενταξιακές διαδικασίες, οι οποίες διευκρινίζονται και στην τελευταία έκθεση προόδου.

Ο κ. Φούλε αναφέρει ότι, η Αλβανία έχει πετύχει τα κριτήρια της που είχαν τεθεί για το 2012, απαραίτητα για την απόκτηση του καθεστώτος της υποψήφιας για ένταξη χώρας.

Ο Στέφαν Φούλε ενημερώνει τα κράτη μέλη για το σύνολο των μέτρων που έλαβε η αλβανική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, μετά τη δημοσίευση της έκθεσης προόδου τον Οκτώβριο.

«Έχοντας την ευκαιρία να συνομιλώ με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, είμαι πεπεισμένος ότι η Αλβανία έχει κάνει αποφασιστικά βήματα για την ενίσχυση της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών, καθώς και στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων. Είναι σαφές ότι τους τελευταίους δύο μήνες, η Αλβανία ενίσχυσε τη θέση της σχετικά με την απόκτηση του καθεστώς της υποψήφιας χώρας», γράφει στην επιστολή του ο κ. Φούλε.

Η τελική απόφαση των κρατών μελών στην Ε.Ε. για το καθεστώς της Αλβανίας αναμένεται να ληφθεί στη σύνοδο των υπουργών στις 19 και 20 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή