Πόλεμος ανακοινώσεων Δ. Στρατούλη - Σ. Κεδίκογλου για την ανασφάλιστη εργασία

Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013 19:50
UPD:20:35
A- A A+

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για το ζήτημα της ανασφάλιστης εργασίας μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλη και του κυβερνητικού εκπροσώπου Σ. Κεδίκογλου, με τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατηγορεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι εκτός από τις ύβρεις και τα ψεύδη τώρα «καταφεύγει και πρωτοφανείς πολιτικές ανοησίες».

Η διαμάχη ξεκίνησε την Τετάρτη στην στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το νομοσχέδιο σχετικά με την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας.

Το νομοσχέδιο επιβάλλει πρόστιμο 10.550 ευρώ για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο και 9.450 για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο που είναι κάτω από 25 ετών και ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλης πρότεινε η επιβολή των προστίμων για ανασφάλιστη εργασία να γίνεται αναλογικά, με βάση και το μέγεθος κάθε επιχείρησης αλλά και τον αριθμό των μη ασφαλισμένων εργαζόμενων.

Την επόμενη ημέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε  δριμεία επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «πολιτικό πλυντήριο» της αδήλωτης εργασίας.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Στρατούλης απαίτησε να μην πληρώνουν πρόστιμο όσοι κερδοσκοπούν εις βάρος των εργαζομένων χωρίς να πληρώνουν τις εισφορές τους.

Η συνέχεια για το θέμα της αδήλωτης εργασίας συνεχίστηκε σήμερα με τον βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη, καταλογίζοντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο πως «ψεύδεται και συκοφαντεί συνεχώς και ασυστόλως». 

Όπως αναφέρει, «ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν προτείνει την κατάργηση του προστίμου για την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, που η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου έφτασε στο 40%, αλλά θα ψηφίσει τη σχετική διάταξη στη Βουλή, προτείνοντας μέτρα ουσιαστικής βελτίωσής της».

Ακολούθησε νέα ανακοίνωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο οποίος δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει, μέσω του βουλευτή του Δημήτρη Στρατούλη, να διορθώσει «την ανοησία του» για την ανασφάλιστη εργασία «με μία καινούργια ανοησία, ακόμα μεγαλύτερη και περισσότερο επικίνδυνη».

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος αναφέρει ότι ο κ. Στρατούλης αφού δηλώνει ότι τελικά θα ψηφίσει τη διάταξη που μέχρι χθες κατήγγειλε, τώρα, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έφτασε την «ανασφάλιστη εργασία» στο 40%.

Έτσι ο κ. Κεδίκογλου σημειώνει ότι, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα δεν έχει ούτε έναν πραγματικά άνεργο, διότι οι απασχολούμενοι ξεπερνούν τα 3.360.000 και οι εργαζόμενοι, αλλά ανασφάλιστοι και αδήλωτοι για τον κ. Στρατούλη, ξεπερνούν το 40%, δηλαδή τους 1.450.000.

«Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο "εξαφανίστηκε" η ανεργία, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε και "πλεόνασμα" εργαζομένων», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως αυτή η θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πέραν της έλλειψης σεβασμού προς τους ανέργους είναι και άκρως επικίνδυνη εφόσον εκφράζεται από τον κ. Τσίπρα και τα στελέχη του στο εξωτερικό.

«Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο όπου η χώρα μας δίνει σκληρή μάχη στην Ευρώπη για να εξασφαλίσει γρήγορες και αποτελεσματικές λύσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας ειδικά των νέων ανθρώπων», συμπλήρωσε ο κ. Κεδίκογλου.

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικές ανοησίες

«Μετά τα ψεύδη, τις συκοφαντίες και τις διαστρεβλώσεις εναντίον μου και εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταφεύγει και σε πρωτοφανείς πολιτικές ανοησίες», απαντά στον Σ. Κεδίκογλου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλης λίγο μετά την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ο κ. Στρατούλης κατηγορεί επίσης τον κ. Κεδίκογλου ότι έχει παντελή άγνοια των θεμάτων αυτών. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να μιλήσει με το υπουργείο Εργασίας για να του εξηγήσουν ότι η ανασφάλιστη εργασία δεν υπολογίζεται επί της συνολικής απασχόλησης, αλλά μόνο επί της μισθωτής εργασίας, ότι διαπιστώνεται και ανακοινώνεται από ελέγχους της αρμόδιας διεύθυνσης του ΙΚΑ σε διάφορους κλάδους της οικονομίας και ότι η τελευταία επίσημη ανακοίνωσή της ήταν ότι η ανασφάλιστη εργασία, όπου έκανε ελέγχους, έφτασε στο 38%.

Όσο για το ποιος σέβεται ή δεν σέβεται τους ανέργους, προσθέτει ο κ. Στρατούλης, αποδεικνύεται από το 1,5 εκατομμύριο ανέργους που έχει παράξει η κυβερνητική μνημονιακή πολιτική και από το γεγονός ότι το επίδομα ανεργίας δίνεται μόνο στο 15%-18% των ανέργων και μάλιστα μειωμένο από 461 σε 361 ευρώ το μήνα από τον Φεβρουάριο του 2012 μέχρι σήμερα.

Καταλήγοντας ο κ. Στρατούλης δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ξαναασχοληθεί με τον κ. Κεδίκογλου για θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας, γιατί έχει παντελή άγνοια γι’ αυτά.

Νέα ανακοίνωση από Σ. Κεδίκογλου

«Μετά την «κωλοτούμπα» και την ψήφιση –τελικά- της διάταξης που κατήγγειλε, ο κ. Στρατούλης ανάγει το ποσοστό ενός δειγματοληπτικού ελέγχου για την ανασφάλιστη εργασία σε πανελλαδικό ποσοστό! Κλασσικές μέθοδοι ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή…» ήταν η τελευταία ανακοίνωση από πλευράς του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή