Formula 1: Ο Μαλντονάντο «παρτενέρ» του Γκροζάν στη Λότους

Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013 18:50
UPD:18:55
EPA/DIEGO AZUBEL

Το νέο απόκτημα της Λότους, ο 28χρονος Μαλντονάντο, επισήμανε: «Είναι μια φανταστική ευκαιρία για μένα να εντάσσομαι στην ομάδα Φόρμουλα Ένα της Λότους για το 2014» (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ο Παστόρ Μαλντονάντο εντάχθηκε στο δυναμικό της Λότους ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Formula 1. Η αγγλική ομάδα ανακοίνωσε σήμερα τους δύο οδηγούς της για τη σεζόν 2014 κι εκτός του πιλότου από τη Βενεζουέλα στο μονοθέσιό της θα βρίσκεται για 3η σεζόν και ο Ρομέν Γκροζάν.

Μέχρι πρότινος ο 28χρονος οδηγός ανήκε στη Williams, όπου αγωνίστηκε για 3 χρόνια. Με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ομάδας, ο γενικός διευθυντής της Λότους, Ερίκ Μπουγέ, τόνισε: «Με μεγάλη ικανοποίηση μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Ρομέν Γκροζάν θα συνεχίσει με την ομάδα Formula 1 της  Λότους την επόμενη σεζόν. Έχει πραγματικά αξιοποιήσει το τρομερό ταλέντο του στο τελευταίο μέρος της σεζόν του 2013 και θα είναι ένα φανταστικό περιουσιακό στοιχείο στην προσπάθειά μας για το 2014. Τον Ρομέν θα ενισχύσει ο Παστόρ Μαλντονάντο. Ένας οδηγός, τον οποίο γνωρίζω από τότε που οδηγούσε για μένα στην DAMS στη σεζόν του 2005 στο πρωτάθλημα World Series by Renault. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Παστόρ διαθέτει ρυθμό και δυνατότητες - τα οποία απέδειξε με την επιτυχία της κατάκτησης του τίτλου στο πρωτάθλημα GP2 Series το 2010 και στη συνέχεια μέσα από δυνατές εμφανίσεις σε ολόκληρη την καριέρα του στην ομάδα Φόρμουλα Ένα της Γουίλιαμς- και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα μπορέσουμε να παράσχουμε το σωστό περιβάλλον, προκειμένου να του δώσουμε τη δυνατότητα να "ανθίσει" τακτικά μέσα στην πίστα. Εργαζόμαστε πάνω στο νέο μονοθέσιό μας σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς για περισσότερα από δύο χρόνια και είμαστε σίγουροι ότι έχουμε μια πολύ καλή λύση σε όλες τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά. Με τον Ρομέν και τον Παστόρ πιστεύω ότι η ομάδα Φόρμουλα Ένα της Λότους θα μπορέσει να προκαλέσει αρκετές εκπλήξεις την επόμενη χρονιά».
Ο 27χρονος Γάλλος πιλότος τόνισε μεταξύ άλλων: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω επίσημη επιβεβαίωση ότι θα συνεχίσω να οδηγώ για την ομάδα Φόρμουλα Ένα της Λότους την επόμενη σεζόν. Αυτός ο περασμένος χρόνος ήταν τρομερά ικανοποιητικός για μένα. Έχουμε δουλέψει καλά μαζί και ξέρω ότι όλοι στο Ενστόουν διαθέτει το κίνητρο για να συνεχίσει τη μάχη για κάθε διαθέσιμο βαθμό. Είμαι ενθουσιασμένος για το μονοθέσιο της επόμενης χρονιάς και ανυπομονώ να βγω στην πίστα για τις δοκιμές πριν από την έναρξη της σεζόν, προτού πάμε στην Αυστραλία για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς».
Το νέο απόκτημα της Λότους, ο 28χρονος Μαλντονάντο, επισήμανε: «Είναι μια φανταστική ευκαιρία για μένα να εντάσσομαι στην ομάδα Φόρμουλα Ένα της Λότους για το 2014. Δεν είναι μυστικό ότι ήθελα μια αλλαγή σκηνής για να προωθήσω την καριέρα μου στη Φόρμουλα Ένα και η ομάδα της Λότους προσέφερε την καλύτερη ευκαιρία για μένα να είμαι ανταγωνιστικός την επόμενη σεζόν. Οι κανονισμοί και τα μονοθέσια θα αλλάξουν σημαντικά, επομένως είναι μια πολύ καλή ώρα για μια νέα αρχή. »

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις