Νέες αντεγκλήσεις για τους ρωσικούς πυραύλους

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2004 17:23
A- A A+

Να δοθεί στη δημοσιότητα η απαντητική επιστολή του ρώσου υπουργού Αμυνας για τους ρωσικούς πυραύλους, ζήτησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που μετέχει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα εξοπλιστικά, Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε επίσης να υπάρξει ενημέρωση εν όψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Ρωσία.

Με πρόταση μομφής κατά του κ. Τραγάκη απείλησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος μετά τη δήλωση του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής ότι πρόκειται να κατατεθούν νέα έγγραφα στην Επιτροπή.

Πάντως, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας" η Εξεταστική πρέπει να επεκταθεί έως και σήμερα, καθώς αυτή συστάθηκε με βάση ένα Φύλλο Εισηγήσεως Ενημερώσεως των αξιωματικών, όμοιο με αυτό που υπέγραψαν οι κύριοι Σπηλιωτόπουλος και Ζορμπάς για την σύμβαση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων του TOR M1, ασχέτως αν αυτή δεν προχώρησε.

Απαντώντας το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, κάνει λόγο «για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, που ξεπερνά τα όρια της λογικής», επισημαίνοντας ότι το πρώτο Φύλλο Εισήγησης αφορούσε τα TPQ 37 το οποίο αγνόησε ο κ. Τσοχατζόπουλος ενώ το άλλο αφορά το σύστημα TOR M1 και η σύμβαση δεν έχει υπογραφεί ακόμη διότι δεν έχουν εξασφαλιστεί στο ακέραιο οι νόμιμες προϋποθέσεις http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/11/25/983023.htm .

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος ανέφερε ότι ότι «τόσο η κρατική εγγύηση του Δημοσίου, όσο και οι τραπεζικές εγγυήσεις είναι νόμιμες» και «ο κάθε εκπρόσωπος της δικαστικής εξουσίας κρίνει ανάλογα με τις ερμηνείες που αποδίδει» http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/11/25/983083.htm .

Ενδιαφέρον για το πότε θα ολοκληρώσει τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή έδειξε και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, κατά την συνάντηση που είχε με τον κ. Τραγάκη.

Τέλος, νέος διευθυντής Ενημέρωσης και εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Αμυνας, ορίστηκε ο αντιπλοίαρχος ΠΝ Στέφανος Γκίκας, στη θέση του παραιτηθέντος Τάσου Γκουριώτη, που άφησε αιχμές κατά του ΓΓ Εξοπλισμών Γιώργου Ζορμπά.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή