«Καμπανάκι» ΣΥΡΙΖΑ για την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής φρέσκου γάλακτος

Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013 16:51
UPD:17:12
SHUTTERSTOCK

Επισημαίνεται ότι η απελευθέρωση αυτή θα έχει αρνητικές επιπτώσεις, τόσο στην υγεία των καταναλωτών, όσο και στον αγροτικό χώρο.

A- A A+

Για τους κινδύνους που ενέχει για την υγεία των καταναλωτών, αλλά και για το μέλλον της αγελαδοτροφίας, η πρόθεση της κυβέρνησης να επιμηκύνει το χρόνο κατανάλωσης φρέσκου γάλακτος, προειδοποιεί ο συντονιστής θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Αποστόλου.

Όπως επισημαίνει ο κ. Αποστόλου,« η κυβέρνηση χρησιμοποίησε ως επιχείρημα την έκθεση του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με την οποία αυτή η επιμήκυνση θα επιφέρει μείωση της τιμής κατά 0,10 ευρώ το λίτρο κάτι το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απελευθέρωση αυτή θα έχει αρνητικές επιπτώσεις, τόσο στην υγεία των καταναλωτών, όσο και στον αγροτικό χώρο, καθώς «θα οδηγηθεί σε διάλυση ο κλάδος της αγελαδοτροφίας, που σήμερα καλύπτει τους 630.000 τόνους από τους 1.350.000 τόνους που έχει ανάγκη η κατανάλωση, με αποτέλεσμα την αύξηση του ποσού για εισαγωγές κατά περίπου 1 δισ. ευρώ, αλλά και την απώλεια  χιλιάδων θέσεων εργασίας σε διάφορους κλάδους».

«Αλήθεια, πως εξηγεί το υπουργείο Ανάπτυξης το γεγονός ότι το μακράς διάρκειας ζωής γάλα στη χώρα μας είναι ακριβότερο από το φρέσκο;», διερωτάται τέλος ο κ. Αποστόλου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή