Πακιστάν: Επίθεση «μη επανδρωμένου αεροσκάφους» με ένα νεκρό

Το θύμα ανήκε στους πακιστανούς Ταλιμπάν
Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013 12:34
UPD:12:39
REUTERS/STRINGER/PAKISTAN

Το χτύπημα διεξήχθη κατά τη διάρκεια της νύκτας και είχε στόχο οικία στο χωριό Κάζι Κοτ της περιοχής των φυλών στο Βόρειο Ουαζιριστάν (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Επίθεση από φερόνενο ως μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ κόστισε τη ζωή σε μέλος των Ταλιμπάν σε περιοχή των φυλών στο βορειοδυτικό Πακιστάν, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press.

Πρόκειται, σύμφωνα με το AP, για ένδειξη ότι η Ουάσιγκτον δεν έχει πρόθεση να κάνει πίσω στη χρήση της συγκεκριμένης μεθόδου, παρά την ένταση η οποία δημιουργείται στις σχέσεις Πακιστάν - ΗΠΑ.

Το χτύπημα, το οποίο διεξήχθη κατά τη διάρκεια της νύκτας, είχε στόχο οικία στο χωριό Κάζι Κοτ της περιοχής των φυλών στο Βόρειο Ουαζιριστάν, σημειώνουν οι πακιστανοί αξιωματούχοι. Το θύμα είναι μέλος του κλάδου Πουντζάμπι των πακιστανών Ταλιμπάν.

Η επίθεση έρχεται μία ημέρα μετά την αποκάλυψη, από πακιστανικό πολιτικό κόμμα, του ονόματος του πλέον υψηλόβαθμου αξιωματούχου της CIA στη χώρα, ζητώντας παράλληλα να δικαστεί για φόνο σε σχέση με πρόσφατο χτύπημα μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή