Ταϊλάνδη: Εισβολή διαδηλωτών στο κτήριο του γενικού επιτελείου του στρατού

Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013 08:50
UPD:11:31
REUTERS/DAMIR SAGOLJ

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι απέρριψαν την προσφορά της Γινγκλάκ για διάλογο, παραμένουν σήμερα σε πολλά επίσημα κτήρια που έχουν καταλάβει. 

A- A A+

Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές -περίπου 1.000 σύμφωνα με το Reuters, χιλιάδες κατά δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου- εισέβαλαν στο κτήριο του γενικού επιτελείου του Ταϊλανδικού Βασιλικού Στρατού στην Μπανγκόκ.

«Οι διαδηλωτές παραβίασαν τη θύρα στις 12:10 (τοπική ώρα, 07:10 ώρα Ελλάδας) και είναι τώρα μέσα στο γενικό επιτελείο του στρατού ξηράς», δήλωσε εκπρόσωπος του στρατου.

«Θέλουμε να ξέρουμε με ποια πλευρά είναι ο στρατός», φώναζε διαδηλωτής.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφερε ότι μερικοί διαδηλωτές σκαρφάλωσαν στις πύλες του κτηρίου.

Παράλληλα, εκατοντάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές συγκεντρώνονται έξω από τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος της Γινγκλάκ.

Υπνεθυμίζεται ότι διαδηλωτές έχουν καταλάβει εδώ και ημέρες επίσημα κτήρια στην Μπανγκόκ, σε μια προσπάθεια να ρίξουν την κυβέρνηση.

REUTERS
Η κινητοποίηση διαρκεί εδώ και ένα μήνα εναντίον της πρωθυπουργού Γινγκλάκ Σιναουάτρα και του αδελφού της, του Τακσίν, πρώην πρωθυπουργού ο οποίος ανατράπηκε με πραξικόπημα το 2006, αλλά παραμένει στη καρδιά της πολιτικής παρά το γεγονός ότι είναι εξόριστος.

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι απέρριψαν την προσφορά της Γινγκλάκ για διάλογο, παραμένουν σήμερα σε πολλά επίσημα κτήρια που έχουν καταλάβει, μεταξύ των οποίων το υπουργείο Οικονομικών. Πολιόρκησαν δε πολλά άλλα, μεταξύ των οποίων την έδρα της εθνικής αστυνομίας, στην οποία έκοψαν χθες το ρεύμα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή