Ταϊλάνδη: Παράκληση της πρωθυπουργού για λήξη των διαδηλώσεων

Διαδηλωτές διέκοψαν την παροχή ηλεκτρικού και νερού στο αρχηγείο της αστυνομίας
Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013 15:41
UPD:15:44
REUTERS/CHAIWAT SUBPRASOM

«Σας ικετεύω, γιατί ο,τιδήποτε άλλο απλώς δεν βελτιώνει την κατάσταση», σημείωσε η  Γίνγκλακ Σιναουάτρα λίγο πριν από την ψηφοφορία στη Βουλή, την Πέμπτη.

A- A A+

Θερμή παράκληση προς τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές να σταματήσουν τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας απηύθυνε την Πέμπτη η πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, Γίνγκλακ Σιναουάτρα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press.

Η ταϊλανδή πρωθυπουργός εξέδωσε την ανακοίνωση παρά την εύκολη εκ μέρους της νίκη στη Βουλή κατά της πρότασης μομφής της αντιπολίτευσης, ενώ οι διαδηλωτές ζητούν την αποπομπή της αλλά και αλλαγές στο πολίτευμα της χώρας.

EURONEWS
REUTERS

«Σας παρακαλώ να ματαιώσετε τις διαμαρτυρίες για το καλό της ειρήνης στη χώρα», τονίζει η κ. Σιναουάτρα, η οποία αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πρόκληση από το 2011, οπότε και ανέλαβε επικεφαλής της κυβέρνησης.

«Σας ικετεύω, γιατί ο,τιδήποτε άλλο απλώς δεν βελτιώνει την κατάσταση», σημείωσε λίγο πριν από την ψηφοφορία στη Βουλή, την Πέμπτη.

REUTERS/DAMIR SAGOLJ

Διαδηλωτές βγήκαν και σήμερα στους δρόμους ζητώντας την παραίτηση της πρωθυπουργού και του εκατομμυριούχου αδελφού της.

Οι διαδηλωτές, στην πλειοψηφία τους συμπαθούντες του αντιπολιτευτικού Δημοκρατικού Κόμματος έχουν καταλάβει μερικώς ή πλήρως κτήρια υπουργείων, μην καταφέρνοντας να αναστείλουν την κυβερνητική δραστηριότητα, αλλά δημιουργώντας το πεδίο για βία, όπως τόνισε η πρωθυπουργός της ασιατικής χώρας.

Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης έχει αποφύγει τη χρήση βίας κατά των διαδηλωτών φοβούμενη κλιμάκωση της έντασης, γεγονός το οποίο θα απομάκρυνε τόσο τους επενδυτές όσο και τους τουρίστες από τη χώρα.

REUTERS/DAMIR SAGOLJ

Την Πέμπτη, πλήθη διαδηλωτών συγκεντρώθηκαν έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας στο κέντρο της Μπανγκόκ και έφθασαν να διακόψουν την παροχή ηλεκτρικού και νερού στο συγκρότημα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν τους εμπόδισαν, παραμένοντας εντός του κτηρίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή