Παπαρήγα : «Αηδιαστική κατάσταση» η συνεχιζόμενη προεδρολογία

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2004 15:17
A- A A+

«Αηδιαστική κατάσταση» χαρακτήρισε τη συνεχιζόμενη προεδρολογία η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, επικρίνοντας όσους ασχολούνται με το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Εχει καταντήσει αηδιαστική κατάστα, με παρουσιάσεις βιβλίων, δεξιώσεις, συνεστιάσεις κι ένα πολιτικό σόου, όπου οι δημοσιογράφοι προσπαθούν από μια φράση, από ένα υπονοούμενο να μαντέψουν τον υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατίας», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα.

«Εχει δημιουργηθεί μια τακτική και μια αναπληρωματική ομάδα υποψηφίων προέδρων της Δημοκρατίας», πρόσθεσε η γ.γ. του ΚΚΕ καλώντας τους εργαζόμενους να βουλώσουν με κερί τα αφτιά τους στην προεδρολογία, η οποία, όπως επισήμανε, «καλλιεργείται τώρα για αποπροσανατολισμό και για να επιτευχθεί συναινετικό κλίμα».

Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι με την προεδρολογία ευτελίζεται ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας και παρατήρησε χαρακτηριστικά : «Κάποιος θα βρεθεί, θα εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας και τι θα αλλάξει στη ζωή των Ελλήνων;»

«Μπροστά μας», συνέχισε η κ. Παπαρήγα, «θα βρούμε μια οικονομική κρίση με βαριές συνέπειες για τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σε ό,τι αφορά την εξεταστική επιτροπή για τα εξοπλιστικά και την αντιπαράθεση κυβέρνηση-ΠΑΣΟΚ η κ. Παπαρήγα είπε ότι στο τέλος θα υπάρξει εξαγνισμός και συμψηφισμός. «Τα όποια σκάνδαλα βγουν θα είναι άλλοθι για ακόμα περισσότερα. Ασφαλώς υπάρχουν μίζες, αλλά δεν είναι αυτές που καθορίζουν τα πάντα. Είναι το ΝΑΤΟ που καθορίζει ποια συστήματα θα προμηθευτεί η Ελλάδα», σημείωσε η γ.γ. του ΚΚΕ.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για την κατάσταση στην Ουκρανία, προειδοποιώντας πως ένας ενδεχόμενος εμφύλιος πόλεμος μπορεί να οδηγήσει σε μια γενικότερη πολεμική σύγκρουση και τόνισε πως πρέπει να ληφθούν υπόψη και τα ιστορικά δεδομένα.

Τέλος, η κ. Παπαρήγα χαρακτήρισε ποιοτικά πιο προωθημένες τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο και σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη στη λογική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή