Βουλή: Κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για την ανασφάλιστη εργασία

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013 21:51
UPD:21:56
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros

Το νομοσχέδιο επιβάλλει πρόστιμο 10.550 ευρώ για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο και 9.450 ευρώ για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο που είναι κάτω από 25 ετών.

A- A A+

Διαμάχη ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση υπήρξε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το νομοσχέδιο σχετικά με την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας. Το νομοσχέδιο επιβάλλει πρόστιμο 10.550 ευρώ για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο και 9.450 για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο που είναι κάτω από 25 ετών.

Ο Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλης πρότεινε η επιβολή των προστίμων για ανασφάλιστη εργασία να γίνεται αναλογικά, με βάση και το μέγεθος κάθε επιχείρησης αλλά και τον αριθμό των μη ασφαλισμένων εργαζόμενων. «Δεν κατανοώ τον ΣΥΡΙΖΑ που μιλά για μείωση του προστίμου για ανασφάλιστη εργασία», ήταν η αντίδραση του Υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση, ο οποίος δήλωσε ότι «εκπλήσσομαι πως ένα τέτοιο νομοσχέδιο δεν το χαιρετίζουν όλες οι πολιτικές πτέρυγες της Βουλής. Χτυπά στην καρδιά την εισφοροδιαφυγή, την αδήλωτη εργασία».

Ο Δ. Στρατούλης επεσήμανε ότι η πρόταση για αναλογικά πρόστιμα έχει κατατεθεί από τους εργαζόμενους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ). Με την αναλογική επιβολή προστίμων συμφώνησαν ο Εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Χαϊκάλης και ο Εισηγητής των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών Θ. Παραστατίδης.

Ο Υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του 2013 και την διασταύρωση των ΑΠΔ με τις εισφορές υπάρχει απόκλιση 1 δις ευρώ.

newsroom, naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή