ΣΦΕΕ: «Στο κόκκινο» η φαρμακευτική περίθαλψη

«Εξωπραγματικός ο στόχος των 2 δισ. το 2014»
Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013 16:53
UPD:16:54
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Όπως προειδοποιεί ο Σύνδεσμος, οι δυνατότητες της φαρμακευτικής περίθαλψης έχουν φτάσει ήδη «στο κόκκινο».

A- A A+

Την αναπροσαρμογή του φαρμακευτικού προϋπολογισμού του 2014 στα 2,25 – 2,3 δισ. ευρώ ζητεί ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Εταιρειών Ελλάδος, χαρακτηρίζοντας ανέφικτο τον στόχο για περαιτέρω μείωση της πρωτοβάθμιας φαρμακευτικής περίθαλψης στα 2 δισ. ευρώ.

Η Γενική Συνέλευση του ΣΦΕΕ συνήλθε σήμερα εκτάκτως και κατέληξε ομόφωνα στο συμπέρασμα ότι «η κατάσταση στο χώρο του φαρμάκου έχει περιέλθει σε πλήρες αδιέξοδο εξαιτίας των συνεχών μειώσεων στο φαρμακευτικό προϋπολογισμό, οι οποίες επιτυγχάνονται μέσω αποσπασματικών, οριζόντιων, άδικων και εισπρακτικών μέτρων και όχι μέσω των απαιτούμενων διαρθρωτικών αλλαγών».

Όπως προειδοποιεί ο Σύνδεσμος, οι δυνατότητες της φαρμακευτικής περίθαλψης έχουν φτάσει ήδη «στο κόκκινο» και για το λόγο αυτό ο «εξωπραγματικός», όπως τον χαρακτηρίζει, στόχος για περαιτέρω μείωση της πρωτοβάθμιας φαρμακευτικής περίθαλψης για το 2014 στα 2δισ. «δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να επιτευχθεί χωρίς να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στην πρόσβαση των ασθενών στη θεραπεία τους».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή