Κανόνες στην ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων εντός Ε.Ε. ζητεί ο Κάμερον

Υπό το φόβο της τεράστιας εισροής βούλγαρων και ρουμάνων μεταναστών το 2014
Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013 14:32
UPD:14:41
EPA/ANDY RAIN

O βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον υποστηρίζει πως προηγούμενες βρετανικές κυβερνήσεις διέπραξαν «μνημειώδες σφάλμα» όταν απέτυχαν να επιβάλουν αυστηρότερους περιορισμούς στη μετανάστευση.

A- A A+

Η Ε.Ε. θα πρέπει να περιορίσει την αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας των προσώπων, δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, αντιδρώντας σε φόβους ότι η χώρα του θα κατακλυσθεί τον ερχόμενο χρόνο από βούλγαρους και ρουμάνους μετανάστες.

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στους Financial Times, ο κ. Κάμερον υποστηρίζει πως προηγούμενες βρετανικές κυβερνήσεις διέπραξαν «μνημειώδες σφάλμα» όταν απέτυχαν να επιβάλουν αυστηρότερους περιορισμούς στη μετανάστευση από τα νέα μέλη της Ε.Ε. στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Η Μεγάλη Βρετανία αλλάζει τους κανονισμούς της ώστε να εμποδίζει νέους μετανάστες από την Ε.Ε. να έχουν πρόσβαση σε στεγαστικά επιδόματα και επιδόματα ανεργίας κατά τους πρώτους τρεις μήνες που βρίσκονται στη χώρα, γράφει ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όσοι συλλαμβάνονται να επαιτούν ή να κοιμούνται στο δρόμο θα απελαύνονται και θα τους απαγορεύεται για 12 μήνες να εισέλθουν εκ νέου στη Βρετανία, προσθέτει, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το γεγονός ότι η ελεύθερη κυκλοφορία επιφέρει μεγάλες κινήσεις πληθυσμών που προκαλούνται από τις τεράστιες εισοδηματικές ανισότητες», επισημαίνει ο κ. Κάμερον.

«Είναι καιρός για μια νέα διευθέτηση που να αναγνωρίζει ότι η ελεύθερη κυκλοφορία είναι μια κεντρική αρχή της Ε.Ε., αλλά δεν μπορεί να μην υπόκειται σε απολύτως κανένα περιορισμό», προσθέτει.

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας προσπαθεί να περιορίσει τη μετανάστευση υπό την πίεση της ευρωσκεπτικιστικής πτέρυγας του Συντηρητικού Κόμματός του, που εκφράζει φόβους ότι η χώρα θα πλημμυρίσει με Ρουμάνους και Βουλγάρους όταν αρθούν, το 2014, οι περιορισμοί στην εργασία εντός της Ε.Ε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή