Ερώτηση Ν. Κακλαμάνη για το λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013 12:36
UPD:12:39
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο κ. Κακλαμάνης κάνει αναφορά σε ερωτήσεις που είχε καταθέσει σχετικά με το λαθρεμπόριο καυσίμων στο παρελθόν, στις οποίες δεν έλαβε απάντηση για την ακριβή απώλεια των δημόσιων εσόδων (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Το μείζον θέμα του λαθρεμπορίου καυσίμων και τσιγάρων επαναφέρει στο προσκήνιο ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης σε ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Επικαλούμενος τις καταγγελίες τηςς Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων –Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ)ότι η φορολογική αξία από το λαθρεμπόριο καυσίμων ανέρχεται στα 600 εκατ. ευρώ και του επικεφαλής της Japan Tobacco ότι το Δημόσιο χάνει ετησίως 700 εκατ. ευρώ λόγω της αύξησης στο λαθρεμπόριο προϊόντων καπνού, ο κ. Κακλαμάνης ζητά να ενημερωθεί από τους αρμόδιους υπουργούς:

α) αν επιβεβαιώνονται τα συγκεκριμένα ποσά που αναφέρουν οι εκπρόσωποι των κλάδων αυτών
β)ποιες ενέργειες έχουν γίνει για την αντιμετώπιση του φαινομένου και ποια είναι η απόρροια των ενεργειών αυτών
γ) σε ποιο σημείο βρίσκεται η διαδικασία αγοράς και εγκατάστασης των γιγαντιαίων scanner ελέγχου σε πύλες εισόδου της χώρας.

Παράλληλα ο κ. Κακλαμάνης κάνει αναφορά σε ερωτήσεις που είχε καταθέσει σχετικά με το λαθρεμπόριο καυσίμων στο παρελθόν, στις οποίες δεν έλαβε απάντηση για την ακριβή απώλεια των δημόσιων εσόδων, καθώς επίσης και σε ερώτησή του για το παρεμπόριο, στην οποία δεν έλαβε απάντηση για το ύψος των διαφυγόντων κερδών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή