Διαμαρτυρία με κλειστά σχολεία στη Νάουσα ελλείψει πόρων για θέρμανση

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013 12:20
UPD:12:51
EUROKINISSI/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Στον δήμο Νάουσας υπάρχουν συνολικά 54 σχολεία και σε αυτά φοιτούν 5.000 μαθητές. Από το υπουργείο Εσωτερικών διατίθενται 312.000 ευρώ, τα οποία, σύμφωνα με τον δήμαρχο κατανέμονται σε τέσσερις, ισόποσες δόσεις ύψους 78.000 ευρώ έκαστη (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Κλειστά παραμένουν σήμερα όλα τα σχολεία της Νάουσας, κατόπιν απόφασης του δημάρχου της πόλης Αναστάσιου Καραμπατζού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποχρηματοδότηση, εξαιτίας της οποίας παρατηρούνται προβλήματα θέρμανσης. 

Γονείς και μαθητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της πόλης και προειδοποίησαν ότι σε περίπτωση που δεν επιλυθεί το πρόβλημα θα υπάρξουν και νέες κινητοποιήσεις. 

Σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ ο κ. Καραμπατζός ανέφερε ότι υπάρχει έλλειψη πετρελαίου σε τέσσερα σχολεία -ένα νηπιαγωγείο και τρία δημοτικά, καθώς «τα χρήματα δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης». 

Στον δήμο Νάουσας υπάρχουν συνολικά 54 σχολεία και σε αυτά φοιτούν 5.000 μαθητές. Από το υπουργείο Εσωτερικών διατίθενται 312.000 ευρώ, τα οποία, σύμφωνα με τον δήμαρχο κατανέμονται σε τέσσερις, ισόποσες δόσεις ύψους 78.000 ευρώ έκαστη.

«Μέχρι τώρα έχουν έρθει οι τρεις δόσεις των χρημάτων και υπολείπεται η τέταρτη, ελπίζουμε να έρθει πριν τα Χριστούγεννα», δήλωσε ο  κ. Καραμπάτζος και πρόσθεσε πως σε κάθε σχολείο αντιστοιχεί περίπου το ποσό των 400 ευρώ για να καλύψει κάθε μήνα λειτουργικές δαπάνες. 

Για τους παραπάνω λόγους ζήτησε από το υπουργείο Εσωτερικών έκτακτη επιχορήγηση ύψους 200.000 ευρώ. 

Κληθείς να απαντήσει σε σχετική ερώτηση, ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε ότι έχουν δοθεί κανονικά οι δόσεις που αφορούν τη θέρμανση των σχολείων και ότι εντός της ημέρας θα εξετάσει το θέμα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή