Θ. Σκυλακάκης: Δημεύουν περιουσίες για να κάνουν προεκλογικές παροχές

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013 14:40
UPD:14:54

Ο κ. Σκυλακάκης δήλωσε ότι ο υπουργός Οικονομικών θα κάνει προεκλογικές παροχές, μοιράζοντας ως «δήθεν πλεόνασμα» και την περικοπή του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Δριμεία επίθεση εναντίον του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος της Δράσης, Θ. Σκυλακάκης, με αφορμή τη χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη του κ. Στουρνάρα.

Όπως είπε ο κ. Σκυλακάκης, ο κ. Στουρνάρας ανακοίνωσε και από τηλεοράσεως ότι παρανομεί, διατηρώντας τις πλασματικές «αντικειμενικές αξίες», οι οποίες με βάση τον νόμο πρέπει να αναπροσαρμόζονται το βραδύτερο κάθε δύο χρόνια και έχουν να αναπροσαρμοστούν από το 2007.

«Το έκανε αυτό ενώ γνωρίζει ότι οι δήθεν "αντικειμενικές" αξίες είναι σχεδόν παντού στα αστικά κέντρα μεγαλύτερες από τις πραγματικές. Δεν φτάνει όμως που φορολογεί παράνομα ανύπαρκτες περιουσίες (δημεύει δηλαδή), αλλά προκλητικά δηλώνει ότι θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά, για να κάνουν το χρεοκοπημένο κράτος και τα (κυριολεκτικώς) χρεοκοπημένα κυβερνητικά κόμματα προεκλογικές παροχές εν όψει των ευρωεκλογών» δήλωσε ο πρόεδρος της Δράσης.

Συνεχίζοντας την επίθεση, ο κ. Σκυλακάκης δήλωσε ότι ο υπουργός Οικονομικών θα κάνει προεκλογικές παροχές, μοιράζοντας ως «δήθεν πλεόνασμα» και την περικοπή του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

Αντί για πολιτική λιγότερων φόρων και μικρότερου κράτους, η κυβέρνηση ακολουθεί τακτική υπερφορολόγησης και παροχών στην «εκλογική της πελατεία», τόνισε ο πρόεδρος της Δράσης.

«Υποχρεώνει τον κόσμο να πουλήσει τα σπίτια του για μοιράσει προ των ευρωεκλογών χρήματα που παράνομα αποσπά από τους φορολογούμενους» κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή