Βόλεϊ: Το Ρέθυμνο αποσύρθηκε από το Τσάλεντζ Καπ

Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013 18:54
UPD:19:01
EPA/Piotr Wittman
A- A A+

Το Ρέθυμνο δεν θα μεταβεί στη Νορβηγία για τον δεύτερο αγώνα με τη Στοντ, στο πλαίσιο του β΄ γύρου στο Τσάλεντζ Καπ Γυναικών, που σημαίνει ότι αποκλείεται από τη διοργάνωση και θα υποστεί βαριές κυρώσεις από την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία (CEV).

Η ομάδα της Κρήτης κινδυνεύει με τριετή αποκλεισμό από τις διοργανώσεις της «γηραιάς ηπείρου», απαγόρευση μεταγραφής αλλοδαπών αθλητριών και «τσουχτερό» πρόστιμο, ενώ «ανέγγιχτη» δεν θα μείνει ούτε η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης. Το παράπτωμα θεωρείται βαρύ, καθώς η άρνηση συμμετοχής έγινε εν τω μέσω της διοργάνωσης κι ενώ διεξήχθη ο πρώτος αγώνας.

Να σημειωθεί ότι η διοίκηση της νορβηγικής ομάδας προτίθεται να αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας στη CEV, καθώς υποβλήθηκε σε ένα πολύωρο, κοπιαστικό και δαπανηρό ταξίδι για να παίξει με μια ομάδα που όπως δείχνουν τα πράγματα, είχε ήδη αποφασίσει να μην ταξιδέψει για τη ρεβάνς.

Από την πλευρά της, η διοίκηση του ΟΠΕΡ εξέδωσε ανακοίνωση προκειμένου να τοποθετηθεί για την απόφασή της, υποστηρίζοντας ότι δεν έλαβε τη στήριξη που ανέμενε από την τοπική κοινωνία. Μεταξύ άλλων, στην επιστολή αναφέρεται:

«... Η προσπάθεια του Ρεθύμνου, η προβολή της ξενοδοχειακής και τουριστικής υποδομής της πόλης μας και του τόπου μας δεν αφορά μόνο εμάς, εμείς θέλαμε να συμβάλουμε αλλά δεν υπήρξε τοπικά καμία ενίσχυση, καμία βοήθεια, κανένας υπαινιγμός από κανένα, έστω ηθικός!!! Γι΄ αυτό αποφασίσαμε να ΜΗΝ ταξιδέψουμε στο άλλο άκρο της Ευρώπης αύριο, αφού όπως διαπιστώσαμε δεν αφορά… το υπόλοιπο Ρέθυμνο».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις