Ερντογάν: «Απαράδεκτο» το προσχέδιο Συμπερασμάτων του Ευρ. Συμβουλίου

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2004 14:15
A- A A+

«Απαράδεκτο» χαρακτήρισε ο τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το προσχέδιο των Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του τουρκικού Υπουργικού Συμβουλίου, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Μιλιέτ».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο τούρκος πρωθυπουργός επισήμανε ότι η τουρκική πλευρά έκανε ό,τι μπορούσε και ότι δέχθηκε το σχέδιο Ανάν, κάτι που δεν έκανε η ελληνική πλευρά.

Ο κ. Ερντογάν σημείωσε πως «πρώτα από όλα πρέπει να αρθεί ο αποκλεισμός της ΤΔΒΚ». «Δεν πρέπει να τα περιμένουν όλα από μας», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά την ενταξιακή πορεία της χώρας του, ο τούρκος πρωθυπουργός τόνισε ότι «το Κυπριακό δεν περιλαμβανόταν μεταξύ των κριτηρίων».

«Για ποιο λόγο λοιπόν, εντάχθηκε η ελληνική πλευρά που δεν έκανε τίποτα για τη λύση;» διερωτήθηκε, ενώ αναφερόμενος στην απόφαση που θα λάβει η Ε.Ε. σχετικά με την Τουρκία, ο κ. Ερντογάν παρατήρησε χαρακτηριστικά πως «αν λάβουν απόφαση διαφορετική για μας, αυτοί θα χάσουν».

Εξάλλου, σύμφωνα με τηλεγράφημα του τουρκικού ειδησεογραφικού πρακτορείου «Ανατολή», πηγές τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρουν πως το προσχέδιο των Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου «έχει σημαντικά κενά και «πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει».

Πηγή Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή