Αφγανιστάν: Εντοπίστηκε το αμερικανικό αεροσκάφος, νεκροί οι επιβαίνοντες

Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2004 07:47
A- A A+

Τα συντρίμμια του αμερικανικού αεροσκάφους, που συνετρίβη σε ορεινή περιοχή του κεντρικού Αφγανιστάν, το Σαββατοκύριακο, εντόπισαν τα σωστικά συνεργεία, επιβεβαιώνοντας, ότι, οι έξι Αμερικανοί επιβαίνοντες, είναι νεκροί, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του αμερικανικού στρατός.

Το πολιτικό αεροσκάφος, τύπου CASA 212, με τρεις στρατιωτικούς πλήρωμα κι επιβάτες άλλους τρεις Αμερικανούς πολίτες, συνετρίβη στην επαρχία Μπαμιγιάν το Σαββατο, όπως τόνισε εκπρόσωπος, ο οποίος αρνήθηκε να ανακοινώσει τις ταυτότητες των νεκρών, προτού ειδοποιηθούν οι οικείοι τους.

«Χθες, τα σωστικά συνεργεία ανακάλυψαν τα συντρίμμια. ¶παντες οι έξι επιβαίνοντες είναι νεκροί», τόνισε ο ίδιος εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθούν τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους.

Το μικρό αεροσκάφος, που είναι σχεδιασμένο για απογειώσεις και προσγειώσεις σε μικρούς διαδρόμους, είχε νοικιαστεί από τον αμερικανικό στρατό, για επιχειρήσεις επιμελητείας σε απομακρυσμένα σημεία του Αφγανιστάν, όπου δεν υπάρχουν κανονικές εγκαταστάσεις αεροδρομίου. Είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της βάσης Μπαγκράμ, βορείως της Καμπούλ, για άγνωστο ακόμη προορισμό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή