Μια νεκρή και δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία στη Ρόδο

Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013 19:13
UPD:23/11/2013 01:06
rodosreport.gr
A- A A+

Νεκρή ανασύρθηκε από την κοίτη χείμαρρου στην Ιαλυσό, αργά το βράδυ της Πέμπτης, μια 40χρονη γυναίκα. Όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, η γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στην κοίτη χειμμάρου στη γέφυρα Μαριτσών, αφού υποχώρησαν τα νερά έπειτα από  την θεομηνία που έπληξε το βόρειο τμήμα του νησιού.

Όπως διευκρινίστηκε δεν έχει σχέση με τα δύο άτομα που αγνοούνται και γίνονται ακόμη έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Νωρίτερα άνδρες του αστυνομικού τμήματος Ιαλυσού ανέφεραν ότι  δύο άνθρωποι, ένας άνδρας και μια γυναίκα δάσκαλοι στην περιοχή, οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο το οποίο παρασύρθηκε στον χείμαρρο της Κρεμαστής  αγνοούνταν  και  αναζητούνται από την Πυροσβεστική υπηρεσία. Η υπηρεσία είχε ενημερωθεί από τον διασωθέντα φίλο των αγνοουμένων.

Οι έρευνες της πυροσβεστικής συνεχίζονται.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι σε ύφεση, ωστόσο έπειτα από αίτημα του Περιφερειάρχη νοτίου Αιγαίου και του δήμαρχου της Ρόδου οι πληγείσες περιοχές κηρύχθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Εν τω μεταξύ αύριο τις πρώτες πρωινές ώρες θα μεταβούν με ελικόπτερο Σούπερ Πούμα, προκειμένου να συνδράμουν το έργο της πυροσβεστικής και των υπόλοιπων επίγειων δυνάμεων που επιχειρούν στις περιοχές που πλημμύρησαν, ομάδα πυροσβεστών της ΕΜΑΚ μαζί με τη γραμματέα  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου.

ΡΟΔΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Τα προβλήματα επικεντρώνονται στην Ιαλυσό, όπου έχουν παρασυρθεί από τα νερά αυτοκίνητα και έχουν πλημμυρίσει σπίτια.

ΡΟΔΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Η βροχόπτωση έπληξε κυρίως το βόρειο τρίγωνο του νησιού και προκάλεσε αρκετά προβλήματα κυρίως στους δρόμους ενώ πλημμύρισαν αρκετά σπίτια και καταστήματα κυρίως στην περιοχή Ιαλυσός.

Λόγω της κακοκαιρίας υπήρξε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετές περιοχές του νησιού.

Η βροχή διήρκεσε δύο περίπου ώρες και με τις πρώτες εκτιμήσεις φαίνεται να υπάρχουν αρκετές ζημιές κυρίως στο οδικό δίκτυο του νησιού ενώ ήδη οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί.

Περισσότερες από 150 κλήσεις κλήσεις για παροχές βοήθειας και αντλήσεις δέχθηκε η πυροσβεστική. Αύριο κλιμάκιο της ΕΜΑΚ σπεύδει στο νησί.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή