Την 50ή επέτειο του «Dr. Who» τιμά η Google

Διαδραστικό παιχνίδι στο doodle
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013 11:59
UPD:20:58

Η βρετανική σειρά επιστημονικής φαντασίας αφηγείται τις περιπέτειες ενός ανθρωποειδούς εξωγήινου χρονοταξιδιώτη (Timelord), γνωστός ως ο Δόκτωρ (The Doctor), που εξερευνά το σύμπαν με μια μηχανή του χρόνου που ονομάζεται Tardis.

A- A A+

Ένα doodle παιχνίδι διάλεξε σήμερα η Google να αφιερώσει στην 50η επέτειο του «Dr. Who», της  πιο επιτυχημένης και μακροβιότερης  βρετανικής σειράς επιστημονικής φαντασίας του BBC.

Τα πράγματα είναι απλά, οι θαυμαστές της σειράς δεν έχουν παρά να πατήσουν το play. Πάνω από το λογότυπο της Google υπάρχουν τα πρόσωπα όλων όσων έχουν υποδυθεί τον «Doctor Who». Αφού γίνει η επιλογή του προσώπου, ξεκινάει η αναζήτηση με σκοπό να βρεθούν όλα τα γράμματα και να σχηματιστεί η λέξη Google.

Η βρετανική σειρά επιστημονικής φαντασίας αφηγείται τις περιπέτειες ενός ανθρωποειδούς εξωγήινου χρονοταξιδιώτη (Timelord), γνωστού ως ο Δόκτωρ (The Doctor), που εξερευνά το σύμπαν με μια μηχανή του χρόνου που ονομάζεται Tardis (Time and Relative Dimension in Space), η οποία από έξω φαίνεται σαν μπλε αστυνομικός θάλαμος (Police Box) του Λονδίνου.

Αύριο, Σάββατο 23 Νοεμβρίου, πρόκειται να προβληθεί το επετειακό επεισόδιο της σειράς που ξεκίνησε το 1963, και βρίσκεται ήδη στον 11ο ηθοποιό, τον Matt Smith, που υποδύεται τον Dr. Who. Το επεισόδιο - που θα έχει τίτλο «The Day of the Doctor» - θα προβληθεί ταυτόχρονα σε 84 χώρες. Το «Dr. Who» περιλαμβάνεται στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες ως η μακροβιότερη τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας, και ως η πιο επιτυχημένη σειρά όλων των εποχών στην κατηγορία της, σε ό,τι αφορά την τηλεθέαση της εκπομπής, τις πωλήσεις DVD, βιβλίων και πολυμέσων από το iTunes. Το πρόγραμμα, ειδικά η αρχική κλασσική σειρά, έχει αναγνωριστεί τόσο για τις ευφάνταστες ιστορίες του, παρά το χαμηλό προϋπολογισμό ακόμη και στα ειδικά εφέ, όσο και για τη χρήση της ηλεκτρονικής μουσικής.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς