«Achiever of the Year» ανακηρύχθηκε η Γιάννα Αγγελοπούλου

Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2004 13:01
A- A A+

«Ευρωπαϊκή Προσωπικότητα της Χρονιάς» -στην κατηγορία «Achiever of the Year»- για το 2004, ανακηρύχθηκε η πρόεδρος της «Αθήνα 2004», Γιάννα Αγγελοπούλου, σε σχετική ψηφοφορία που διοργάνωσε η εφημερίδα European Voice, η οποία εκδίδεται στις Βρυξέλλες και ανήκει στο Economist Group.

Εκτός της Προέδρου της «Αθήνα 2004», υποψήφιοι στην ίδια κατηγορία ήταν ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου της Ελλάδας, Otto Rehhagel, ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Tony Blair, ο ευρωβουλευτής, Paul Van Buitenen, και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Αμυνας, Nick Witney.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2004 στο Palais d’ Egmont, στις Βρυξέλλες, παρουσία πολλών εκπροσώπων του Ευρωκοινοβουλίου, της Κυβέρνησης του Βελγίου, των δημοτικών αρχών των Βρυξελλών και του επιχειρηματικού και δημοσιογραφικού χώρου. Την τιμητική διάκριση παρέλαβε, από τον τέως πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Pat Cox, ο κ. Μάρτων Σίμιτσεκ, Επικεφαλής Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγώνων της «Αθήνα 2004», εκπροσωπώντας την κ. Αγγελοπούλου.

Τιμητικές διακρίσεις έλαβαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο «Επίτροπος της Χρονιάς», Gunter Verheugen, λόγω της συνεισφοράς του στη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο «Δημοσιογράφος της Χρονιάς», Beppe Severgnini, της Corriere della Sera, για τη μαχητική αρθρογραφία του, o «Οραματιστής της Χρονιάς», Pedro Almodovar, δημοφιλής ισπανός σκηνοθέτης που πραγματεύεται κοινωνικά ζητήματα στις ταινίες του και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan, ο οποίος τιμήθηκε με τη διάκριση του «Ευρωπαίου της Χρονιάς», για τη μεταρρύθμιση και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Τουρκίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή