Λετονία: Νεκροί και δεκάδες παγιδευμένοι από κατάρρευση οροφής σε σούπερ μάρκετ

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013 21:13
UPD:23:51
REUTERS/INTS KALNINS
A- A A+

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, άλλοι 27 τραυματίσθηκαν και περίπου 50 ακόμη έχουν παγιδευτεί μετά την κατάρρευση οροφής σούπερ μάρκετ στη Λετονία.

Μεταξύ των νεκρών στα συντρίμια της οροφής του σουπερμάρκετ στα προάστια της Ρίγας, της πρωτεύουσας της Λετονίας, είναι και ένας πυροσβέστης όπως έγινε γνωστό.

Ένα μεγάλο τμήμα, έκτασης 500 τετραγωνικών μέτρων, της στέγης του σουπερμάρκετ Maxima κατέρρευσε έπειτα από μια «έκρηξη», δήλωσε ο αντιδήμαρχος της Ρίγας Άντρις Αμέρικς. Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής τι είδους έκρηξη ήταν αυτή.

REUTERSVIDEO

Ωστόσο άλλες πηγές αναφέρουν ότι στην ταράτσα του κτηρίου διεξάγοταν εργασίες για την κατασκευή κήπου και ίσως η οροφή να υποχώρησε από το βάρος του χώματος που είχε βαρύνει από τη βροχή που έπεφτε νωρίτερα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα, ειδικές ομάδες διάσωσης με σκυλιά ενώ συνδράμει και ο στρατός.

Το εμπορικό κέντρο όπου στεγαζόταν το πολυκατάστημα είχε κατασκευαστεί το 2011. Την εποχή που ολοκληρώθηκε είχε βραβευθεί ως ένα από τα τρία καλύτερα αρχιτεκτονικά έργα της χώρας.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή