Μίτσελ: «Δύσκολα μένει ο Μήτρογλου αν συνεχίσει έτσι»

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013 20:11
UPD:20:18
ICON PRESS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Ο Μίτσελ (φωτογραφία αρχείου) αναφέρθηκε στην περίπτωση του Κώστα Μήτρογλου και δήλωσε ειλικρινώς ότι δύσκολα θα παραμείνει στον Ολυμπιακό πέραν του προσεχούς θέρους.

A- A A+

Απολαυστικός υπήρξε για ακόμη μία φορά ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Μίτσελ Γκονζάλες, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο συνδρομητικό κανάλι της NOVA.

Ο Ισπανός προπονητής αναφέρθηκε στην περίπτωση του Κώστα Μήτρογλου, που έχει «τρελάνει» φέτος τους αριθμούς με τις επιδόσεις του στο σκοράρισμα, δήλωσε ειλικρινώς ότι δύσκολα θα παραμείνει στον Ολυμπιακό πέραν του προσεχούς θέρους, συνεχάρη την Εθνική ομάδα για την πρόκριση στο Μουντιάλ.

Ο Μίτσελ ρωτήθηκε πόσο ιδιαίτερο είναι για εκείνον να είναι προπονητής σε μια ομάδα που θα έχει τουλάχιστον εννέα ποδοσφαιριστές το καλοκαίρι του 2014 στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. «Δεν είναι καθόλου δύσκολο. Είμαι πολύ χαρούμενος που συμβαίνει αυτό. Για τον προπονητή του Ολυμπιακού αυτό είναι κάτι σαν βραβείο. Είναι μία μεγάλη χαρά. Χαίρομαι πολύ που οι ποδοσφαιριστές μου μετέχουν στην Εθνική και κερδίζουν. Γιατί αυτό είναι ένα επιπλέον συν στην ψυχολογία τους και στην ποιότητα του παιχνιδιού τους. Επιστρέφουν πάντα βελτιωμένοι από τα παιχνίδια της Εθνικής», απάντησε.

Στη συνέχεια ο Μίτσελ κλήθηκε να απαντήσει για τη συγκέντρωση και την προσήλωση που εμφανίζει φέτος ο Μήτρογλου. «Έτσι πρέπει να είναι. Πολύ καλά κάνει. Γιατί η καλή του απόδοση πρέπει να τον εξυπηρετεί για να βελτιώνεται και όχι για να τον οδηγεί προς τα πίσω. Διάβασα τις προάλλες στη Marca της Ισπανίας ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για τον Κώστα Μήτρογλου, ότι έχει σκοράρει 23 γκολ σε 22 αγώνες. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο της στατιστικής. Και ο ίδιος θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί προς όφελός του. Αν ήμουν ο Κώστας Μήτρογλου, θα σκεφτόμουν ποιος Κώστας Μήτρογλου θα ήθελα να ήμουν; Αυτός που ήταν πριν ή αυτός που είναι τώρα; Σίγουρα θα ήθελα να ήμουν αυτός που είναι τώρα», είπε.

Στη συνέχεια, ο Μίτσελ παραδέχθηκε ότι ο ποδοσφαιριστής θα παραμείνει δύσκολα στον Ολυμπιακό αν η συνέχεια της φετινής περιόδου είναι ανάλογη της έως τώρα πορείας του: «Πολλές φορές έχουμε ακούσει το ενδιαφέρον από διάφορες γερμανικές ή αγγλικές ομάδες. Αυτό είναι πολύ λογικό γιατί αυτή τη στιγμή ο Μήτρογλου έχει αποκαλυφθεί. Τον έχει γνωρίσει η Ευρώπη. Και είναι πολύ λογικό να τραβάει την προσοχή των μεγάλων συλλόγων. Όμως, αυτή τη στιγμή επισήμως δεν έχουμε δεχθεί κάποια πρόταση. Αν συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό, θα είναι πολύ δύσκολο να τον κρατήσουμε στο τέλος της χρονιάς».

Για τον προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα, τον Πανθρακικό, επισήμανε ότι «είναι μία ομάδα γεμάτη εκπλήξεις. Ο προπονητής της χρησιμοποιεί τους ποδοσφαιριστές του σε διάφορες θέσεις και με διαφορετικά συστήματα. Πιστεύω πως είναι ένας καλός προπονητής, ιδιαίτερα τολμηρός και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί απέναντί τους».

Ο Μίτσελ ρωτήθηκε, επίσης, αν αυτή είναι μια από τις καλές περιόδους της καριέρας του. «Ναι, νιώθω πάρα πολύ καλά, όπως ένιωθα όμως και πριν από δύο μήνες. Τότε ήξερα πως έρχομαι εδώ για να δουλέψω. Ήξερα πως θα υπάρχει πρόοδος και ότι θα πάνε όλα καλά. Και αυτή τη στιγμή απλά το απολαμβάνω. Νιώθω πάρα πολύ καλά λοιπόν, αλλά βρίσκομαι στη μέση της κλίμακας. Δεν έχω ούτε υπερβολική χαρά, ούτε στεναχώρια, είμαι κάπου στη μέση», απάντησε.

Όσο για την παρουσία της Εθνικής Ελλάδας στο Μουντιάλ; «Την προηγούμενη Παρασκευή, αλλά και την προηγούμενη Τρίτη ήμουν μπροστά απ' την τηλεόραση και αισθανόμουν σαν ένας ακόμη Έλληνας φίλαθλος. Ήθελα πάρα πολύ να κερδίσουμε τη Ρουμανία. Ο λόγος είναι ότι αποτελώ μέρος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Νιώθω πολύ καλά από τον τρόπο που με έχουν δεχθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στην Ελλάδα. Ότι καλό συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι καλό και για εμένα... Ανυπομονώ να έρθει το καλοκαίρι, να είμαι σε μία παραλία ξαπλωμένος με μία μπύρα στο χέρι και να απολαύσω τον αγώνα ανάμεσα στην Ισπανία και την Ελλάδα. Θα μας κάνει καλό μία ισοπαλία για να περάσουμε και οι δύο στην επόμενη φάση. Θα μιλήσω με τον Ντελ Μπόσκε».
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις