Επέκταση συνεργασίας Ε.Ε. – ΗΠΑ σε θέματα τρομοκρατίας

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013 17:33
UPD:17:54
Eurokinissi/EUROKINISSI

Ο κ. Αθανασίου (φωτογραφία αρχείου) έδωσε, μεταξύ άλλων, έμφαση στην επίσπευση των εργασιών για την ολοκλήρωση νομικών εργαλείων που σχετίζονται με την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

A- A A+

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ συμφώνησαν στην  εντατικοποίηση της μεταξύ τους συνεργασίας για την αντιμετώπιση και πρόληψη τρομοκρατικών ενεργειών καθώς και την επέκταση αυτής  σε ποινικές υποθέσεις.

Αυτό έγινε γνωστό σήμερα κατά την υπουργική συνάντηση της Ε.Ε. και των ΗΠΑ στον τομέα Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον με τη συμμετοχή του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου ο οποίος παρουσίασε τα θέματα που θα απασχολήσουν κατά προτεραιότητα την ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε..

Ο κ. Αθανασίου έδωσε έμφαση στην επίσπευση των εργασιών για την ολοκλήρωση νομικών εργαλείων που σχετίζονται με την προστασία των προσωπικών δεδομένων και υπογράμμισε, επίσης, τη σημασία που δίνει η ελληνική κυβέρνηση στην ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου σχετικά με την κατοχύρωση των ατομικών ελευθεριών και την προστασία της ιδιωτικότητας στα κράτη- μέλη της ΕΕ.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε ενόψει της ελληνικής Προεδρίας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 και στο πλαίσιο της τρέχουσας λιθουανικής Προεδρίας, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, προτάσεις για την περαιτέρω αντιμετώπιση της διαδικτυακής σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, την καταπολέμηση των ρατσιστικών εγκλημάτων, την προάσπιση των δικαιωμάτων των θυμάτων εγκληματικών ενεργειών και των ατόμων με ειδικές ικανότητες, καθώς και την ενίσχυση του νομοθετικού πλαισίου της προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν από την πλευρά των ΗΠΑ ο υπουργός Δικαιοσύνης- γενικός εισαγγελέας Eric H. Holder και ο υπουργός Εσωτερικών Υποθέσεων Rand Beers, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Λιθουανίας Juozas Bernatonis και ο Λιθουανός υφυπουργός Εσωτερικών Υποθέσεων Elvinas Jankevicius, ως εκπρόσωποι της λιθουανικής Προεδρίας της ΕΕ, η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπος για θέματα Δικαιοσύνης, Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Ιθαγένειας Viviane Reding και η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Cecilia Malmström.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή