Στη Χαρά Γιαννακοπούλου το βραβείο «Μετάφρασης βιβλίου για παιδιά»

Η τιμητική διάκριση θα αποδοθεί στις 3 Δεκεμβρίου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013 15:47
UPD:15:47

Η Χαρά Γιαννακοπούλου είναι συγγραφέας, μεταφράστρια και εκπαιδευτικός. Έχει γράψει μυθιστορήματα για νέους και παραμύθια και έχει μεταφράσει κυρίως λογοτεχνία για εφήβους και παιδιά.

A- A A+

Η συγγραφέας και μεταφράστρια Χαρά Γιαννακοπούλου απέσπασε το βραβείο «Μετάφρασης βιβλίου για παιδιά» από την Ελληνική Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας,  για το βιβλίο «Πιρουέτες στο χώμα» της Σάρα Ρούμπιν (εκδόσεις Πατάκη).
Η επίδοση της τιμητικής διάκρισης θα γίνει σε επίσημη τελετή την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα «Χριστίνα Ωνάση» της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Το συναρπαστικό ταξίδι ενός πεισματάρικου κοριτσιού

Στην υπόθεση του βιβλίου περιγράφεται το συναρπαστικό ταξίδι ενός πεισματάρικου κοριτσιού,  που ταξιδεύει στα τέλη της δεκαετίας του ’50 από την αμερικάνικη επαρχία στη Νέα Υόρκη και καταφέρνει με το ταλέντο της - και μπόλικη δουλειά - να ξεπεράσει τις δυσκολίες που συναντούν όλοι οι χορευτές όταν κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο σανίδι. Στον δρόμο της θα συναντήσει κορυφαίους χορευτές και δασκάλους, όπως ο Ζορζ Μπαλανσίν και η Μάρθα Γκράχαμ.

Η μεταφράστρια του βιβλίου

Η Χαρά Γιαννακοπούλου είναι συγγραφέας, μεταφράστρια και εκπαιδευτικός. Έχει γράψει μυθιστορήματα για νέους και παραμύθια και έχει μεταφράσει κυρίως λογοτεχνία για εφήβους και παιδιά. Το βιβλίο της «Η απέναντι μοναξιά» τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο του «Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου» για το έτος 2003, ενώ η ίδια πρόσφατα αναγράφηκε στον τιμητικό πίνακα του «International Board on Books for Young People» για τη μετάφραση του βιβλίου «Λίγο πριν πεθάνω» της Jenny Downham (εκδόσεις Πατάκη).

Έχει σπουδάσει επαγγελματική μαγειρική και ασχολείται με το θέατρο, τον χορό και τη δημιουργική γραφή, ενώ οργανώνει δράσεις, σεμινάρια και εργαστήρια με θέμα τη γραφή, τη μετάφραση και το βιβλίο. Μερικά από τα έργα της είναι τα: «Λητώ», «Το νησί που ταξιδεύει, Μπλιαχ!», «Παιχνίδι με το πιάνο» (εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα) και «Τρίτη ευχή» (εκδόσεις Πατάκη). Με την ομάδα «Κινητήρας Χοροθέαμα» έχει συνεργαστεί στη δημιουργία παραστάσεων, ενώ έχει γράψει τα κείμενα για τη διαδραστική χοροθεατρική παράσταση «Το τσίρκο που κοιμήθηκε», που παρουσιάζεται σε δημοτικά σχολεία.
 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς