Οι Έλληνες έχουν καλύψει μεγάλο μέρος του δύσκολου δρόμου, λέει η αμερικανίδα υπ. Εμπορίου

«Δυναμική για περαιτέρω ανάπτυξη εμπορικών - οικονομικών σχέσεων»
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013 14:13
UPD:14:34
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Πένυ Πρίτζκερ περπατούν στο χώρο έκθεσης της ζωφόρου του Παρθενώνα στο Μουσείο της Ακρόπολης.

A- A A+

Δυναμική για την περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών και των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας - ΗΠΑ διάβλεψε η αμερικανίδα υπουργός Εμπορίου Πένυ Πρίτζκερ, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Η κ. Πρίτζκερ εξήρε τις ενέργειες της κυβέρνησης στο μέτωπο της οικονομίας, τονίζοντας πως «ο έλληνας πρωθυπουργός έχει λάβει, και θα εξακολουθήσει να λαμβάνει, τολμηρές και δύσκολες αποφάσεις για να κρατήσει την Ελλάδα στο δρόμο της δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την προώθηση της ανάπτυξης και της οικονομικής ευημερίας».

«Ο δρόμος είναι γεμάτος προκλήσεις, όμως έχει σημειωθεί πρόοδος» σημείωσε η κ. Πρίτζκερ και επισήμανε πως προχωρώντας, η Ελλάδα, δεν πρέπει να κοιτάζει μόνο τις μειώσεις των δαπανών, αλλά πρέπει να ασχοληθεί και με βήματα που ενισχύουν την ανάπτυξη, τις δουλειές, το εμπόριο και τις επενδύσεις. 

Όπως είπε, η στήριξη των επιχειρηματιών και των και μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι ουσιώδους σημασίας και στο πλαίσιο αυτό εξήρε τη δουλειά, που, όπως είπε, έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση στην κατεύθυνση της απλοποίησης των νόμων, τη μείωση των περιττών κανονιστικών ρυθμίσεων και τη μείωση του κόστους για τις επιχειρήσεων. 

Ανέφερε ακόμη πως «η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα, αλλά υπάρχουν πολλά να γίνουν». «Οι Έλληνες έχουν καλύψει μεγάλο μέρος του δύσκολου δρόμου για να εγκαταλείψουν τώρα τις προσπάθειες» συμπλήρωσε η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ.

ΑΠΕ ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

«Ο δρόμος είναι γεμάτος προκλήσεις, όμως έχει σημειωθεί πρόοδος» σημείωσε η κ. Πρίτζκερ.

Ο Πρωθυπουργός από την πλευρά του έκανε λόγο για οικονομική σταθερότητα στην Ελλάδα που παράγει πλέον απτά αποτελέσματα, αναφέροντας ειδικότερα πως η χώρα έχει για πρώτη φορά πρωτογενές πλεόνασμα, πλεόνασμα στο ισοζύγιο πληρωμών και μηδενικό έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο.

«Αυτά τα χειροπιαστά αποτελέσματα μαζί με την προσδοκία ότι η Ελλάδα πλέον μπαίνει σε περίοδο ανάκαμψης μετά από έξι οδυνηρά χρόνια ύφεσης, αναδεικνύουν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες για τη χώρα» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε επίσης ότι υπάρχει ήδη αισθητό επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα που αντανακλά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα εκείνου που προλαβαίνει και τα αξιοποιεί πρώτος, κάτι που είναι σημαντικό όταν μια χώρα καταφέρνει να βελτιώσει τη δημοσιονομική σταθερότητα και την ανταγωνιστικότητά της όπως σήμερα -επισήμανε- η Ελλάδα.

Αναφερόμενος στη συνάντηση είπε ότι μίλησαν και για τον Διατλαντικό Συναιτερισμό Εμπορίου και Επενδύσεων που θα είναι αντικείμενο διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ κατά την ελληνική προεδρία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή