Ινδονησία: Ανακαλύφθηκε ναυάγιο γερμανικού υποβρυχίου του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013 13:15
UPD:13:39
National Archeology Center of Indonesia
A- A A+

Ινδονήσιοι ερευνητές ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι ανακάλυψαν στα ανοικτά του νησιού της Ιάβας, στην κεντρική Ινδονησία, το ναυάγιο γερμανικού υποβρυχίου που βυθίσθηκε στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το ναυάγιο, μέσα στο οποίο υπάρχουν τουλάχιστον 17 σκελετοί, βρέθηκε έπειτα από πληροφορίες τις οποίες έδωσαν ντόπιοι δύτες.

Έπειτα από μια πρώτη ανάλυση και την ανακάλυψη σερβίτσιων φαγητού με αγκυλωτούς σταυρούς, οι ερευνητές του Ινδονησιακού Εθνικού Κέντρου Αρχαιολογίας που επισκέφθηκαν το ναυάγιο πιστεύουν πως πρόκειται για ένα υποβρύχιο «U-168» το οποίο επιχειρούσε κατά των Συμμάχων στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Το σκάφος τορπιλίσθηκε από ολλανδικό υποβρύχιο το 1944.

«Είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτουμε ένα ξένο υποβρύχιο του πολέμου στα ύδατά μας», δήλωσε ο Μπαμπάνγκ Μπούντι Ουτόμπο, ο οποίος διηύθυνε την ομάδα των ερευνητών.

«Πρόκειται για μια εξαιρετική ανακάλυψη που είναι σίγουρο ότι θα προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες γι' αυτά που συνέβησαν στη θάλασσα της Ιάβας στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου», δήλωσε.

Στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η Ινδονησία, η οποία ήταν τότε ολλανδική αποικία, είχε καταληφθεί από την Ιαπωνία και υπήρξε ένα από τα θέατρα των συγκρούσεων μεταξύ των Συμμάχων και του γερμανοϊαπωνικού Άξονα.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή