Ολυμπιακοί Αγώνες: Συζητείται το ενδεχόμενο επιστροφής για μπέιζμπολ και σόφτμπολ

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013 16:22
UPD:16:27
EPA/ALEJANDRO ERNESTO

Το μπέιζμπολ και το σόφτμπολ βγήκαν από το Ολυμπιακό πρόγραμμα μετά τους Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο.

A- A A+

Το ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν τελικά το μπέιζμπολ και το σόφτμπολ στο πρόγραμμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020 άφησε ανοιχτό ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ.

Στη διάρκεια της πρώτης επίσκεψής του στην Ιαπωνία ως επικεφαλής της ΔΟΕ, ο πρώτος παράγοντας του παγκόσμιου αθλητισμού δλωσε ότι το θέμα θα συζητηθεί, ενώ το εκτελεστικό συμβούλιο της Επιτροπής θα ετοιμάσει το Δεκέμβριο το σχετικό προς συζήτηση έγγραφο για την επόμενη συνεδρίαση της ΔΟΕ, που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο στο Σότσι της Ρωσίας.

Το μπέιζμπολ και το σόφτμπολ βγήκαν από το Ολυμπιακό πρόγραμμα μετά τους Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο, ενώ η κοινή υποψηφιότητα των δύο αθλημάτων, προκειμένου να επιστρέψουν για το 2020 και το 2024, ηττήθηκε από αυτή της πάλης, η οποία διατηρήθηκε.

Το μπέιζμπολ και το σόφτμπολ είναι όμως δημοφιλή στην Ιαπωνία και ο Μπαχ δήλωσε ότι «ανοιχτός σε μεγαλύτερη ευελιξία στο Ολυμπιακό πρόγραμμα», αλλά πρόσθεσε πως πρέπει να προσδιοριστεί πρώτα η άποψη ολόκληρης της ΔΟΕ πάνω στο θέμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις