Απομάκρυνση δορυφορικής εικόνας νεκρού εφήβου από το Google Maps

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013 12:37
UPD:12:37
REUTERS/CHRISTIAN HARTMANN

Στελέχη του Google Maps ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την απομάκρυνση της εικόνας, οι οποίες θα διαρκέσουν οκτώ ημέρες.

A- A A+

Μία δορυφορική εικόνα από το Google Maps, η οποία δείχνει έναν νεκρό έφηβο, συμφώνησε να απομακρύνει η Google, κατόπιν αιτήματος του πατέρα του.

Ο Κέβιν Μπαρέρα σκοτώθηκε από πυροβολισμό το 2009 και το πτώμα του βρέθηκε κοντά σε σιδηροδρομικές γραμμές στο Ρίτσμοντ της Καλιφόρνια. Ο πατέρας του, Χοσέ, δήλωσε στο KTVU-TV ότι ζήτησε από την εταιρεία να απομακρύνει την εικόνα, στην οποία φαίνονται αστυνομικοί γύρω από ένα πτώμα.

Στελέχη του Google Maps ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την απομάκρυνση της εικόνας, οι οποίες θα διαρκέσουν οκτώ ημέρες.

Όπως είπε ο Χοσέ Μπαρέρα, έμαθε για την εικόνα την προηγούμενη εβδομάδα, και από τότε ζητά από την Google να προχωρήσει στην απομάκρυνσή της, σε ένδειξη σεβασμού προς τον νεκρό. «Όταν βλέπω την εικόνα, είναι σαν αυτό να συνέβη μόλις χθες. Και μου φέρνει πολλές μνήμες» είπε σχετικά.

CNNINTERNATIONAL

Σε email του στο KTVU, ο Μπράιαν Κλέντον, αντιπρόεδρος του Google Maps δήλωσε ότι η εταιρεία θα κάνει μια εξαίρεση όσον αφορά στην συγκεκριμένη περίπτωση και θα επιταχύνει τις διαδικασίες απομάκρυνσης της εικόνας: «Από τη στιγμή που τα ΜΜΕ επικοινώνησαν μαζί μας σχετικά με την εικόνα, εξετάζουμε διαφορετικές τεχνικές λύσεις…η Google ποτέ δεν επιτάχυνε την αντικατάσταση εικόνων δορυφόρου από τους χάρτες της στο παρελθόν, αλλά δεδομένων των συνθηκών θελήσαμε να κάνουμε μια εξαίρεση».

Οι δορυφορικές εικόνες που χρησιμοποιούνται στο Google Maps είναι συνήθως ενός με τριών ετών.

 

Προτεινόμενα για εσάς