Δέκα στρατιώτες νεκροί από έκρηξη στην Αίγυπτο

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013 09:22
UPD:10:23
EPA/SAFA SABER

(Φωτογραφία αρχείου)

A- A A+

Δέκα αιγύπτιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 35 τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά στην πόλη Ελ Αρίς στο Βόρειο Σινά, σύμφωνα με αξιωματούχο ασφαλείας, όπως μετέδωσε στη διαδικτυακή της έκδοση η κρατική εφημερίδα Αλ-Αχράμ.

Πρόκειται για μία από τις πιο φονικές επιθέσεις στη Χερσόνησο του Σινά από τότε που ένοπλοι, με πιθανές διασυνδέσεις με την αλ Κάιντα, κλιμάκωσαν τη δράση τους μετά την ανατροπή από τον στρατό του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο.

Οι στρατιώτες επέβαιναν σε αυτοκινητοπομπή.

Το παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη την ώρα που διερχόταν το λεωφορείο, το οποίο μετέφερε τους στρατιώτες, σε δρόμο ανάμεσα στη Ράφα -στα σύνορα με την παλαιστινιακή Λωρίδα της Γάζας και την επαρχιακή πρωτεύουσα του Βόρειου Σινά, την Ελ Αρίς.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Παράλληλα, τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα από βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε σημείο ελέγχου στο Κάιρο, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Την ίδια ώρα, στο Κάιρο, ο επικεφαλής της υπηρεσίας αμέσου βοηθειών της χώρας ανακοίνωσε ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 51 τραυματίστηκαν κατά τις χθεσινές συγκρούσεις που σημειώθηκαν κυρίως στην πρωτεύουσα ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και διαδηλωτές, σύμφωνα με την Αλ-Αχράμ.

Διαδηλωτές που αντιτίθενται τόσο στον στρατό όσο και στη Μουσουλμανική Αδελφότητα βγήκαν στους δρόμους με αφορμή τη δεύτερη επέτειο από τα επεισόδια με τις δυνάμεις ασφαλείας στην Οδό Μοχάμεντ Μαχμούντ κατά τα οποία σκοτώθηκαν 47 άνθρωποι.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters
 


 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή