Σάντος: «Η καρδιά μου λέει να συνεχίσω»

Ένα...κουβάρι παίκτες και τεχνικό τιμ μετά το σφύριγμα της λήξης
Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013 00:47
UPD:00:50
REUTERS/BOGDAN CRISTEL
A- A A+

Απίστευτες στιγμές διαδραματίστηκαν στο εθνικό στάδιο Βουκουρεστίου, μετά το σφύριγμα της λήξης του αγώνα, Ρουμανία-Ελλάδα, ο οποίος έστειλε τη «γαλανόλευκη» στους τελικούς του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Παίκτες και προπονητής έγιναν ένα...κουβάρι στον χώρο της μεσαίας γραμμής, ενώ ο Σάντος με το που τελείωσε το ματς κατευθύνθηκε προς την εξέδρα των Ελλήνων οπαδών και με χαρακτηριστικές κινήσεις των χεριών του τους αφιέρωσε την πρόκριση και πανηγύρισε μαζί τους.

Δευτερόλεπτα αργότερα ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός προπονητής βρέθηκε κυριολεκτικά...στον αέρα, όταν οι παίκτες τον σήκωσαν αρκετές φορές στη διάρκεια των πανηγυρισμών. Από την πλευρά του ο Σάντος αγκαλιάστηκε με έναν έναν ξεχωριστά και η συγκίνηση που επικρατούσε ήταν μεγάλη.

Ανάλογα ήταν και τα συναισθήματα στις δηλώσεις που έκανε στη μικτή ζώνη, όπου αφιέρωσε την πρόκριση στον ταλαιπωρημένο ελληνικό λαό: «Ένα ευχαριστώ στο Θεό. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Αυτή η νίκη είναι για τον ελληνικό λαό», είπε σε σπαστά ελληνικά ο Φερνάντο Σάντος και μετά συνέχισε στη μητρική του γλώσσα:

«Η καρδιά μου με ανάγκασε να πάω στον κόσμο. Ήξερα πως αυτή η πρόκριση είναι σημαντική για μένα, για τους παίκτες αλλά και για τον ελληνικό λαό. Για μένα το μεγαλύτερο βραβείο είναι πως έχω χτίσει μια πολύ καλή σχέση με τα παιδιά αυτά. Έχουμε μια καλή προσωπική σχέση, κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα και με κάνει να αισθάνομαι ωραία. Πάμε στη Βραζιλία και πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι. Αυτό που είχαμε πει ήταν πως την κατάλληλη στιγμή θα μιλήσουμε για την ανανέωση. Αυτό σας λέω και τώρα. Θα ηρεμήσουμε, θα σκεφτούμε και η τελική απόφαση θα είναι για το καλό όλων».

Όσον αφορά το μέλλον του στον πάγκο της «γαλανόλευκης»: «Θα δούμε. Η καρδιά μου, μου λέει να μείνω. Το μυαλό είναι αυτό που με βασανίζει και μου βάζει το ζιζάνιο. Θα δούμε. Ακόμα και όταν φύγω από την Ελλάδα, είναι κάτι που θα κουβαλάω πάντα μέσα μου. Τέτοια αγάπη δεν έχω συναντήσει πουθενά αλλού». 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις