Έκκληση Ομπάμα να μην ψηφιστούν νέες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013 22:01
UPD:22:05
REUTERS/JONATHAN ERNST

Ο αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε και συνομίλησε επί δύο ώρες με δημοκρατικούς και ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές που μετέχουν στις επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων, Άμυνας, Πληροφοριών και Τραπεζών (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ζήτησε από τους γερουσιαστές να περιμένουν πριν ψηφίσουν νέες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, καθώς ξαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Ωστόσο, πολλοί παραμένουν επιφυλακτικοί όσον αφορά την επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων.

Ο αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε και συνομίλησε επί δύο ώρες με δημοκρατικούς και ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές που μετέχουν στις επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων, Άμυνας, Πληροφοριών και Τραπεζών. «Μας ζήτησε χρόνο», είπε ο ρεπουμπλικανός Μπομπ Κόρκερ μετά τη λήξη της συνάντησης, σημειώνοντας ότι πολλοί συνάδελφοί του παραμένουν ανικανοποίητοι.

Αύριο είναι προγραμματισμένο να ξαναρχίσουν στη Γενεύη οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ιράν και της ομάδας «5+1» (ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία).

Σε κάθε περίπτωση πάντως, για διαδικαστικούς λόγους η Γερουσία δεν θα μπορέσει να ψηφίσει νέες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης παρά μόνο μετά τη Γιορτή των Ευχαριστιών, στις αρχές Δεκεμβρίου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή