ΣΥΡΙΖΑ: Αποκλειστικά υπεύθυνη για το τραγικό αδιέξοδο στα ΑΕΙ η κυβέρνηση

Κλειστά παραμένουν ΕΚΠΑ και ΕΜΠ
Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013 13:16
UPD:14:27
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την κυβέρνηση «έστω και τώρα να αποσύρει το μέτρο της διαθεσιμότητας που ισοπεδώνει την παιδεία και την έρευνα και οδηγεί τα πανεπιστήμια στην κατάρρευση».

A- A A+

«Αποκλειστικά υπεύθυνους για το τραγικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει τα Πανεπιστήμια» καθιστά ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας «με την πολιτικά επικίνδυνη και ανεύθυνη στάση τους».

Κάνει μάλιστα λόγο και για «σκέψη τους να "λύσουν" το θέμα με τα ΜΑΤ και τη βία», κάτι που, όπως λέει, θα ρίξει λάδι στη φωτιά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την κυβέρνηση «έστω και τώρα να αποσύρει το μέτρο της διαθεσιμότητας που ισοπεδώνει την παιδεία και την έρευνα και οδηγεί τα πανεπιστήμια στην κατάρρευση».   

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Βίτσας εξέφρασε τη στήριξή του στις κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων. «Καλώς κάνουν οι διοικητικοί και υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους και κακώς κάνει η κυβέρνηση και δεν διαλέγεται για να βρει μια κοινωνικά δίκαιη λύση, για να λειτουργήσουν τα πανεπιστήμια» είπε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον ρ/σ Βήμα FM.

Συνάντηση με Σαμαρά - Αρβανιτόπουλο ζητούν οι πρυτάνεις

Όπως είναι γνωστό, το Καποδιστριακό και το Πολυτεχνείο παραμένουν κλειστά για ενδέκατη εβδομάδα, μετά και τη νέα απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων των δύο ιδρυμάτων να συνεχίσουν την απεργία τους, κατά της διαθεσιμότητας.

Το υπουργείο Παιδείας πάντως προσφεύγει ξανά στα δικαστήρια με αίτημα να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία.

Η Σύνοδος των Πρυτάνεων από την πλευρά της ζητεί άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας, «με σκοπό την έναρξη διαλόγου προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί».

«Η Σύνοδος Πρυτάνεων των ΑΕΙ, όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει, είναι έτοιμη να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων που έχει προκαλέσει στα Ελληνικά Πανεπιστήμια το μέτρο της διαθεσιμότητας. Για το λόγο αυτό ζητάει άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Παιδείας, με σκοπό την έναρξη διαλόγου προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του προεδρείου της Συνόδου.

Θ. Πελεγρίνης: Ελάχιστος χρόνος για να σωθεί το εξάμηνο

Νωρίτερα και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης, είχε ζητεί διάλογο με τον κ. Αρβανιτόπουλο προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο αι να μη χαθεί το εξάμηνο.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο κ. Πελεγρίνης επέρριψε εκ νέου την ευθύνη για το αδιέξοδο στο υπουργείο.

«Τα πανεπιστήμια θα ανοίξουν εφόσον το υπουργείο δεχθεί να συζητήσει σοβαρά τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει το αδιέξοδο», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «υπάρχει ελάχιστος χρόνος για να σωθεί το εξάμηνο».

Ξεκαθάρισε ακόμη ότι οι καθηγητές δεν πρόκειται να διδάξουν υπό την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων. «Πού βρισκόμαστε; Στη δικτατορία; Θα λύσουν τις διαφορές μας οι αστυνομικές δυνάμεις και τα δικαστήρια;», διερωτήθηκε.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Πελεγρίνης παραδέχθηκε ότι οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες και ζήτησε συγγνώμη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή