Νέο επιχειρησιακό σχέδιο για το αρχαίο Θέατρο Δωδώνης

Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2004 20:27
A- A A+

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο ΥΠ.ΠΟ. υπό τον υφυπουργό Πολιτισμού Π. Τατούλη για την πορεία εργασιών στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης.

Διαπιστώθηκε ότι το έργο, που χρηματοδοτείται από το Γ' ΚΠΣ -2.934.702€ για το θέατρο και 1.467.351€ για τον αρχαιολογικό χώρο- παρουσιάζει μεγάλες τεχνικές δυσκολίες.

Ο κ. Τατούλης έδωσε οδηγίες στους υπηρεσιακούς παράγοντες να συνταχθεί ένα νέο επιχειρησιακό σχέδιο που θα απαντά στα ερωτήματα που τέθηκαν κατά τη σύσκεψη:

- Χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των εν εξελίξει εργασιών

- Τυχόν απαιτούμενες δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή του μνημείου

- Συνεργασία με την Τοπική και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση για την απορροή και αποστράγγιση των υδάτων από τον αρχαιολογικό χώρο και το θέατρο και για υποδομές στην ευρύτερη περιοχή που θα βελτιώσουν την ελκυστικότητα του χώρου προς τους επισκέπτες.

- Διερεύνηση τρόπου λειτουργίας του αρχαίου θεάτρου για μία εκδήλωση με συμβολικό χαρακτήρα το καλοκαίρι του 2005, έστω και αν δεν θα έχουν ολοκληρωθεί έως τότε οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης

- Επανεξέταση των χρήσεων στη Ζώνη προστασίας Β.

- Προβολή της Δωδώνης, σε συνδυασμό με το «άνοιγμα» της Εγνατίας Οδού, στα πλαίσια της δημοσιότητας που σχεδιάζει το Υπουργείο Πολιτισμού για τα πολιτιστικά έργα του Γ' ΚΠΣ.

Προτεινόμενα για εσάς