Νεκρός ο μορφωτικός ακόλουθος του Ιράν στο Λίβανο στη διπλή έκρηξη

23 νεκροί και τουλάχιστον 146 τραυματίες κοντά στην ιρανική πρεσβεία
Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013 12:24
UPD:12:25
REUTERS/HASAN SHAABAN

Δύο ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα στη Βηρυτό, κοντά στην πρεσβεία του Ιράν. Σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι και έχουν προκληθεί φθορές σε τουλάχιστον έξι κτήρια.

A- A A+

Νεκρός από τα τραύματα που του προξένησε η διπλή έκρηξη κοντά στην ιρανική πρεσβεία στο Λίβανο είναι ο μορφωτικός ακόλουθος του Ιράν στη Βηρυτό, δήλωσε ο ιρανός πρέσβης Γκαζανφάρ Ροκναμπάντι.

Πρόκειται για διπλωμάτη ονόματι Σεΐχ Ιμπραχίμ Ανσάρι. Ο τελευταίος είχε αναλάβει καθήκοντά στο Λίβανο προ ενός μήνα και είχε τεθεί επικεφαλής όλων των τοπικών πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Ιράν, μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press.

RT
EURONEWS
REUTERSVIDEO

Οι πρωινές εκρήξεις έλαβαν χώρα στη συνοικία Τζανά, προπύργιο της λιβανικής σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ. Η τελευταία έχει βρεθεί στο στόχαστρο σουνιτών εξτρεμιστών για το ρόλο της στο πλευρό του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ στο συριακό εμφύλιο.

Πέραν των 23 νεκρών, ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου Αλί Χασάν Καλί σημείωσε ότι η έκρηξη τραυμάτισε τουλάχιστον 146 ανθρώπους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή