Συνάντηση Κ. Καραμανλή με Ν. Κακλαμάνη και Γιώργο Κωνσταντόπουλο

Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2004 13:28
A- A A+

Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας και τον υφυπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νικήτα Κακλαμάνη και Γιώργο Κωνσταντόπουλο, αντιστοίχως, είχε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, στο Μέγαρο Μαξίμου και ενημερώθηκε για το νέο πρόγραμμα εφημεριών, για τη ρύθμιση των χρεών των νοσοκομείων - που προωθήθηκε ήδη με τροπολογία στη Βουλή, ενώ ζήτησε να επιταχυνθεί το νομοσχέδιο για τις προμήθειες στο χώρο της υγείας, το οποίο όπως είπε ο κ. Κακλαμάνης, θα είναι έτοιμο το Φεβρουάριο, καθώς και οι ρυθμίσεις για τα άτομα με αναπηρία και τους πολύτεκνους που θα ανακοινωθούν τον Ιανουάριο.

Σε ό,τι αφορά στα ράντζα, ο κ. Κακλαμάνης, είπε, ότι τα πρώτα μηνύματα είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρα, σημειώνοντας, όμως, ότι ο ίδιος θέλει να κρατά χαμηλά τον πήχυ, καθώς τα οριστικά συμπεράσματα θα βγουν στα τέλη Δεκεμβρίου.

Χθες, είπε ο υπουργός Υγείας, στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», υπήρχαν δέκα ράντζα, που, ίσως, σήμερα να μην υπάρχουν. Ο κ. Κακλαμάνης τόνισε ότι οι προσλήψεις για το νοσηλευτικό προσωπικό (3.500 άτομα) θα γίνουν μετά τις γιορτές με το νέο νόμο, ενώ ερωτηθείς για καθυστερήσεις του ΕΚΑΒ, είπε ότι θα πρέπει να βλέπουμε τη συνολική του δραστηριότητα.

«Σας έχω ζητήσει, είπε μιλώντας προς τους δημοσιογράφους, να παρουσιάζετε με κριτικό πνεύμα τα όποια λάθη, αλλά θα πρέπει να παρουσιάζετε και τα πολλά καλά. Βεβαίως, είπε, υπάρχει ζήτημα εάν χάνεται μια ζωή λόγω καθυστέρησης, αλλά θα πρέπει να λέμε και το ότι κερδήθηκε μια ζωή όταν σπεύδει γρήγορα το ΕΚΑΒ.

Ο υπουργός Υγείας ερωτηθείς εάν θα είναι γυναίκα, ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε «και το ελπίζω και το εύχομαι και το πιστεύω».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, στη συνομιλία που είχε τόσο με τον κ. Κακλαμάνη, όσο και νωρίτερα με τον κοινοτικό επίτροπο, Σταύρο Δήμα, έδειξε ότι «στόχος του είναι να μην πάμε σε πρόωρες εκλογές», με αφορμή την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή