Σουλτς: Δεν επιθυμούμε μια γερμανική Ευρώπη

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013 18:05
UPD:18:23
REUTERS/THOMAS PETER

Ο κ. Σουλτς αφού αναφέρθηκε στο σοσιαλδημοκρατικό όραμα για την Ευρώπη, δήλωσε ότι θέλει μια ευρωπαϊκή Γερμανία και όχι μια γερμανική Ευρώπη.

A- A A+

Δεν θέλουμε μια γερμανική Ευρώπη αλλά μια ευρωπαϊκή Γερμανία δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος σήμερα αναδείχθηκε  υποψήφιος του SPD για την προεδρία της Κομισιόν  κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στην Λειψία.

Ο κ. Σουλτς συγκέντρωσε  το συντριπτικό 97,9% των ψήφων στο συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.

Ο κ. Σουλτς μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο σοσιαλδημοκρατικό όραμα για την Ευρώπη, δήλωσε ότι θέλει μια ευρωπαϊκή Γερμανία και όχι μια γερμανική Ευρώπη, δηλώνοντας μάλιστα σοκαρισμένος από την ερώτηση που του απηύθυνε νεαρή γυναίκα στο Στρασβούργο: «Πώς γίνεται να είστε υποψήφιος για ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ είστε Γερμανός;».

Σημείωσε ωστόσο ότι η μονόπλευρη δημοσιονομική πολιτική ήταν αυτή που οδήγησε τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου σε ύφεση, ενώ επανέλαβε ότι πρέπει να επιβληθεί φόρος χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

«Δεν γίνεται να πληρώνουν πάντα οι φορολογούμενοι», τόνισε χαρακτηριστικά

Παράλληλα τάχθηκε υπέρ της εισαγωγής πανευρωπαϊκού κατώτατου μισθού.

Κατά  τα άλλα φανερή ήταν η απογοήτευση των μελών του κόμματος από τις πενιχρές επιδόσεις των κορυφαίων στελεχών στις εσωκομματικές εκλογές.

Η Άντρεα Νάλες επανεξελέγη γενική γραμματέας με ποσοστό 69,9%, έναντι 73,2% που είχε λάβει το 2011.

Αντίστοιχα, χαμηλά θεωρήθηκαν τα ποσοστά με τα οποία επανεξελέγησαν και οι πέντε αντιπρόεδροι του κόμματος, μεταξύ των οποίων η πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, Χανελόρε Κραφτ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή