Αν και τόνισε πως την παρούσα στιγμή δεν υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ο βουλευτής Β. Οικονόμου σημείωσε πως με ένα νέο πλαίσιο, μια νέα αρχή κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό.
«Πρέπει να υπάρξει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και συσπείρωσης» υποστήριξε σε συνέντευξή στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, η οποία, όπως είπε, θα κάνει την πολιτική διαπραγμάτευση.
Ωστόσο υπογράμμισε ότι πολιτική διαπραγμάτευση αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται.
«Άρα, λοιπόν, εκ των πραγμάτων, με αυτό το πολιτικό πλαίσιο και με αυτή την πολιτική γραμμή που ακολουθεί η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά δεν υπάρχουν οι όροι για να υπάρξει επανάκαμψη της Δημοκρατικής Αριστεράς», δήλωσε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου για να συμπληρώσει:
«Με ένα νέο πλαίσιο, μια νέα φιλοσοφία, μια νέα λογική, ένα γενικότερο κάλεσμα, μια νέα αρχή -να το πούμε έτσι- θα μπορούσε η Δημοκρατική Αριστερά να ανταποκριθεί, αλλά πρέπει ο ίδιος ο κ. Σαμαράς να πάρει την πρωτοβουλία».
Ωστόσο προσέθεσε ότι ο κ. Σαμαράς εδώ και δύο ημέρες όχι μόνο δεν έχει πάρει πρωτοβουλία, αλλά απαθώς παρακολουθεί την εξέλιξη μια τέτοιας συζήτησης.
«Άρα δεν τον αφορά. Αφού δεν αφορά τον κ. Σαμαρά, γιατί να αφορά τη Δημοκρατική Αριστερά;» αναρωτήθηκε ο κ. Οικονόμου.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα ήταν μια πολύ δυνατή απάντηση σε υποτιμητικές συμπεριφορές για τη χώρα μας.
«Όπως αυτή η προσέγγιση ότι "δεν συζητάμε σε πολιτικό επίπεδο, δηλαδή σε επίπεδο υπουργών ή αρχηγών κρατών, αλλά εσείς θα συζητάτε μέσα στο επίπεδο υπαλλήλων των κρατών μας". Αυτή είναι μια υποτιμητική προσέγγιση» , υπογράμμισε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.
Παράλληλα ο κ. Βασίλης Οικονόμου αναγνώρισε όπως τόνισε στην κυβέρνηση ότι έχει καταφέρει τη σταθεροποίηση.
«Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι μια καλή βάση διαπραγμάτευσης. Αυτό πρέπει να το αναγνωρίσω και η Δημοκρατική Αριστερά έχει παίξει και αυτή τον ρόλο της με τη μικρή της συμβολή».
Δεν παρέλειψε επίσης να επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ για την τακτική του και το αίτημα για εκλογές, λέγοντας: «Καταντάει ανέκδοτο και αυτή είναι η εικόνα που απεχθάνονται και γελοιοποιούν οι φίλοι μας, οι Ευρωπαίοι εταίροι. Εδώ πρέπει να υπάρχει μια σοβαρότητα. Πιστεύω ότι όποιος έχει την ανάγκη να ικανοποιεί τη φιλοδοξία ή την αυταρέσκεια και αλαζονεία του, πραγματικά δεν μπορεί να συμμετάσχει σε μια τέτοια προσπάθεια. Όποιος νιώθει ότι το χρέος του απέναντι στην πατρίδα υπερβαίνει τα ατομικά και συλλογικά κομματικά κενά, τότε μπορεί να δει και αλλιώς τα πράγματα».
Πηγή: ΑΜΠΕ